SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Viasat 3: élet az ORTT-n túl

Dátum: 2009-04-26 15:58:42   |  
Kilép az ORTT felügyelete alól azzal, hogy külföldre helyezi székhelyét a Viasat 3. Bevételei pedig a válság ellenére az év első negyedévében is növekvő tendenciát mutattak.

Kilép a magyar joghatóság alól a Viasat3 - értesült médiahatósági forrásból az MTI. A csatornát májustól más állam joghatósága alá helyezik. 

Az információ szerint a kilépésről szóló, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökéhez intézett levélben nem szerepel, hogy mely állam joghatósága alá helyezi magát a Viasat3. A csatornának a médiahatósági források tájékoztatása alapján sem műsorszolgáltatási díj-, sem kötbértartozása nincsen.

A hír folytatása itt.

Az általánosan csökkenő tendencia mellett a Viasat ismét növelni tudta bevételét – derült ki az első negyedév után nyilvánosságra hozott adatokból. Szeptemberig nem terveznek új, saját gyártású műsorral jelentkezni.

A Viasat3 és a TV6 csatornák közös mérlege 6 százalékos bevétel növekedést mutat a március 31-én lezárult első negyedévet követően a tavalyi 1,16 milliárdhoz képest - derült ki a Modern Times Group (MTG) nemzetközi szórakoztatóipari vállalatcsoport frissen nyilvánosságra hozott adataiból. A válság hatására folyamatosan romló piaci viszonyok mellett, és a versenytársak csökkenő mérlegéhez képest (a Kreatív Online információja szerint az RTL Klubnál 16 százalékos, a TV2-nél pedig 11 százalékos a bevételcsökkenés az első negyedévben) ez pozitív eredménynek számít.

A cikk folytatása itt.

Forrás: kreativ.hu – Kreatív Online

sat.hu
 



Hozzászólások

comments powered by Disqus