SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tagesschau HD – új stúdióból, natív HD-ban az ARD hírműsorai

Dátum: 2014-04-22 18:53:01   |  hír
Szerző: doga
Április 19-e, szombat óta új stúdióból, megújult kép- és hangtechnikával sugározza az első számú német közszolgálati televízió a hírműsorait. A szombat esti premier zökkenőmentesen sikerült.

A mintegy 24 millió eurós költséggel megújított stúdiótechnika a kor színvonalára hozta fel Németország legrégebbi televíziós hírműsorát, a Tagesschaut. Egyedül Németországban 9,28 millió néző követte a 20 órakor kezdődő premiert, amelyet az ARD fő bemondója, Jan Hofer vezetett. Az Erste mellett a regionális programok, a 3sat és a Phoenix nevű tematikus csatorna is átveszi az esti nyolcórás hírműsort, ez is indokolja a hatalmas nézőszámot.

Az optikai megjelenéshez a műsorvezető mögött megjelenő, a képernyő teljes szélességét betöltő háttérképek, harmonikus kékes színvilág és nem utolsósorban immár nem csupán felkonvertált, hanem valós (natív) HD felbontás tartozik. Ez utóbbi nem pusztán a Tagesschau főcsatornán futó hírblokkjaira igaz, hanem a háttérmagyarázatokkal és elemzésekkel szolgáló esti Tagesthemen műsorra, illetve a nap 24 órájában híreket és háttéranyagokat sugárzó Tagesschau 24 HD csatornára is. Az ARD műsorait egész Európában, így hazánkban is ingyen, kódolatlanul lehet fogni az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából, DVB-S2 rendszerű digitális műholdvevővel és parabolaantennával.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: ARD ASTRA HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus