SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

ARD / ZDF: nem lesz világbajnokság az Hot Birdön

Dátum: 2014-04-24 22:20:21   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A német közszolgáltatók nem közvetítik a futball világbajnokságot az Eutelsat Hot Bird műholdjain keresztül, jogi megszorítások miatt.

A német közszolgálati csatornák élő közvetítése a világbajnokság 64 mérkőzéséről csak keleti 19,2 fokról, az Astra rendszerén keresztül lesz elérhető, amely kisebb lefedettséggel rendelkezik, mint a Hot Bird.

„A FIFA-val kötött szerződéses megállapodás nem teszi lehetővé a ZDF számára, hogy az Eutelsat Hot Bird rendszerén keresztül is közvetítsen” – nyilatkozta a ZDF szóvivője. Hozzátette, hogy nincsen még döntés azt illetően, hogy milyen programokkal helyettesítik majd a világbajnokságot az Eutelsat műholdján.

Az ARD részéről is megerősítették, hogy csak az Astrán keresztül sugározzák a világbajnokság meccseit, és ugyanez volt a helyzet négy évvel ezelőtt is a korábbi világbajnokságnál. A jogi kérdéseket a Hot Bird óriási lefedettsége okozza, amelyen keresztül az ARD és ZDF külföldön élő németek által is elérhető, de éppúgy olyan országokban is, ahol más szolgáltatok exkluzív közvetítés jogokat vásároltak a FIFA-tól.



Hozzászólások

comments powered by Disqus