SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Jön a zetta byte kora

Dátum: 2014-07-13 17:34:25   |  nagyvilág
Szerző: dorka
\"...a Cisco előrejelzése szerint az éves globális IP forgalom meghaladja majd az egy zetta byte-ot (ezermilliárd giga byte) már 2016-ban.\" - nyilatkozta a SES ügyvezetője.

A műholdas szolgáltatók kulcsfontosságú szerepet kívánnak betölteni a jövő digitális infrastruktúráinak kiépítésében.

Az Európai Műholdas Szolgáltatók Egyesülete képviseletében a főtitkár, Aarti Holla és a vezetőség egyik tagja, a SES ügyvezetője Karim Michel Sabbagh vett részt egy rendkívüli fontosságú megbeszélése vezető európai politikusok és az üzleti élet képviselői társaságában, a Digital Venice 2014-en.

Sabbagh üdvözölte a Digital Venice kezdeményezését, és elmondta, hogy a jövő internetét a videó határozza majd meg, azaz a magas minőségű bármikor, bárhol, bármilyen eszközön elérhető videószolgáltatások. „Ez hihetetlenül kapacitásigényes, a Cisco előrejelzése szerint az éves globális IP forgalom meghaladja majd az egy zetta byte-ot (ezermilliárd giga byte) már 2016-ban. (…) Ahogy az ultra HD TV tömegjelenség lesz, ez a szám még magasabb lesz, csak az európai felhasználás megkövetelheti, hogy a mai otthoni adatkapacitást megszázszorozzuk.”

„A műholdas egy olyan infrastruktúra, ami már elérte a zetta byte korszakot. Felülmúlhatatlan univerzális kapacitásával és páratlan disztribúciós lehetőségeivel központi szerepet játszhat egy optimális, okos és időtálló újgenerációs rendszer létrejöttében.” Sabbagh meghívta a kerekasztal beszélgetés résztvevőt, hogy működjenek együtt hibrid műholdas-földi rendszerek kidolgozásában, amelyek a költségek csökkenéséhez vezetnek és segítenek tehermentesíteni a földi hálózatokat.



Hozzászólások

comments powered by Disqus