SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Frekvenciát vált a CBBC az Astrán

Dátum: 2014-07-14 17:54:33   |  nagyvilág
Szerző: doga
A BBC gyerekcsatornája, az angol CBBC frekvenciát váltott az Astra műholdrendszer keleti 28,2 fokos pozícióján. Az adás eddigi sugárzását már le is állították.

A CBBC bejelentése szerint mostantól új frekvencián érhető el műsoruk az Astra műholdrendszer keleti 28,2 fokos pozíciójából. A BBC gyerekcsatornája a 10773 MHz-es, vízszintes polarizációjú frekvencián található (DVB-S rendszerben, SR 22000 szimbólumarány és 5/6-os hibajavítás mellett). A kódolatlanul, tehát szabadon fogható műsor régi, 10818MHz-es frekvenciáján megszűnt a sugárzás, mostantól csak az új transzponderről érhető el (szintén kódolatlanul) a CBBC.

A 2002 óta a BBC közszolgálati gyerekcsatornájaként működő CBBC a rajzfilmek és ifjúsági filmalkotások egyvelegét kínálja nézőinek. Az igényes műsorfolyam célcsoportja elsősorban a négy és a tizenkét év közötti korosztály. Sajnos a CBBC műsorainak vételéhez az átlagosnál jóval nagyobb parabolaantenna szükséges, mivel az Astra keleti 28,2 fokos pozíciójából sugárzó nyaláb elsősorban a szigetországot fedi le. Lelkes amatőrök azonban próbálkozhatnak a vétellel – elsősorban Magyarország nyugati részén.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: BBC ASTRA 

Hozzászólások

comments powered by Disqus