SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

16 televízió és 8 rádió nyert közel 65 millió forintot

Dátum: 2014-08-06 21:07:27   |  hazai
Szerző: dorka
Tizenhat televízió és nyolc rádió nyert közel 65 millió forintot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának pályázatán műszaki fejlesztés céljából.

Az NMHH Médiatanácsa az idei műszaki fejlesztési pályázat második fordulójáról döntött legutóbbi ülésén. Nyolc rádió 12,6 millió, tizenhat televízió pedig 52,3 millió forint támogatásban részesült. A támogatási összeget a nyertesek médiaszolgáltatásuk technikai megújítására használhatnak fel, többek között stúdió-, hang- és fénytechnikai, stúdióakusztikai környezet kialakítására, valamint műsorjel-átviteli, számítástechnikai és áramszünetmentes működést biztosító eszközök és berendezések megvásárlására.

A kedvezményezett televíziók közé tartozik ezúttal a budapesti City TV, a „hatoscsatorna”, a Hegyvidék és a Promontor elnevezésű tévé, a bajai, a balmazújvárosi, a bólyi, a csurgói, a kisteleki, a mezőtúri, a szentgáli, a szekszárdi, a tatai, a tatabányai televízió, a komlói Baranya Televízió és a tahitótfalui Danubia Televízió. A rádiók közül az Inforádió, a budapesti és a debreceni Katolikus Rádió, a siófoki Balaton Rádió, a gyomaendrődi Radio Sun, a törökszentmiklósi és a szarvasi rádió, valamint a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium által működtetett Táska Rádió nyert a pályázaton.

Az NMHH Médiatanácsa 2011 óta a műszaki fejlesztést célzó kiírásokon eddig 159 pályázatot nyilvánított nyertesnek, amelyek révén a közösségi médiaszolgáltatók összesen több mint 437 millió forintot fordíthattak technikai berendezéseik modernizálására.

Forrás: nmhh.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus