SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tévéfüggőktől a kanapécsevegőkig: 3-ból csak 1 a hagyományos tévénéző

Dátum: 2014-09-08 19:29:51   |  érdekes
Szerző: dorka
A Strategy Analytics globális felmérést készített a televíziózási szokásokról. Te melyik csoportba tartozol? Tévéfüggő, esetleg kanapécsevegő?

A felmérésben arra keresték a választ, hogyan hatnak a TV-zési szokásokra a mobileszközök. A hagyományos tévénézők, amerikai kifejezéssel élve a „couch potatók”, azaz „kanapékrumplik” vagy „kanapétöltelékek”, azaz tévéfüggők alkotják a legnagyobb tábort (33%), ők rendkívül koncentrálnak arra, amit néznek. Nem nyomkodják közben a telefonjukat, nem írnak emaileket, és igencsak ritkán élnek tévézés közben a közösségi média adta lehetőségekkel.

couchpotato

A második tábor tagjai (26%) előnyben részesítik az internetes tévézési szolgáltatásokat, szeretik a műsorokat szélessávú internetkapcsolat segítségével nézni. 95%-uk egy elmulasztott adást a számítógépükön, tableten vagy okostelefonon keresztül nézi meg, utólag.

A „couch chattererek” (12%), azaz a „kanapécsevegők” alkotják a harmadik csoportot, ők hasonlók a kanapétöltelékekhez az első csoportból, de sokkal valószínűbb, hogy más eszközt is használnak tévénézés közben, mint az átlagos néző. Sokkal gyakrabban beszélnek online is arról, mit néztek a tévében, mint a hagyományos nézők.

10-ből 3 ember többképernyős néző, ez a kifejezés magáért beszél. Itt a különböző képernyők egyidejű használatának oka, gyakorlata és intenzitása alapján megkülönböztetik a nem tudatos, visszafogott és mániákus nézőket.

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus