SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Nagyfelbontású hírgyártásba kezd az Euronews

Dátum: 2014-09-10 12:32:35   |  hír
Szerző: doga
A francia székhelyű Euronews hírcsatorna új gyártótechnológiára vált. A nagyfelbontású stúdiótechnikára és kamerarendszerre való átállás mellett az élő tudósítások és a stúdiótartalmak is rugalmasabbak és frissebbek lesznek.

A franciaországi székhelyű, nemzetközi hírcsatorna, a hazánkban is ingyen fogható Euronews nagyfelbontású hírgyártásra tér át. Az átálláshoz szükséges stúdiótechnikai berendezések gyártásával a csatorna az EVS produkciós rendszer szakértőit bízta meg, akik az új élő tudósítások és stúdióműsorok technikai feltételeit is biztosítani fogják.

A HD-technológiára történő átállás mellett az új műsorgyártási rendszer elsősorban nagyobb rugalmasságot ígér az európai hírcsatorna számára. Az EVS új szerverrendszerének köszönhetően a televíziónak hamarosan akár hat HD-stream is rendelkezésére fog állni egyidejűleg, és a jelenleg 14 nyelven sugárzó adó a jövőben akár 16 hangcsatornán is továbbíthatja műsorait műholdról. Mind a HD felbontású változat, mind a 16 hangcsatorna műholdról lesz elérhető (egyelőre nem ismert paraméterek alapján), a magyarországi földfelszíni terjesztésű digitális MinDigTV platformon marad az SD felbontás és a négy nyelvű (magyar, angol, német, francia) Euronews.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Euronews HD 

Ezt olvasta már?

Euronews HD a Hotbirdről

Hozzászólások

comments powered by Disqus