SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Nemrég még innováció, most alapszolgáltatás

Dátum: 2014-09-13 17:02:11   |  érdekes
Szerző: dorka
A többképernyős tévézés, a mobilitás és az időeltolás többé már nem újdonságnak számít, hanem alapszolgáltatásnak minősül.

Az OTT TV Survey 2014 felmérést globálisan végeztette el az  SPB TV, és az alapszolgáltatások megváltozása mellett arra is rámutatott, hogy a folyamatosan nő a női nézőközönség, és tipikusan az OTT TV (szélessávú műsorszolgáltatás, amely egy műsorszolgáltatótól érkezik a felhasználóhoz, és amelyre az internetszolgáltató nincs befolyással) szegmensben, ahol a 21 és 39 között minden harmadik felhasználó nő. Ezek a nézők rendszeresen használják a szolgáltatást, többször egy nap, és egyszerre legalább harminc perc erejéig. Az okostelefonok fontos tagjai ennek a többképernyős rendszernek.

A legkeresettebb ilyen szolgáltatások a hírek, ezeket szorosan követik az ingyenes élő tévéadások, majd az ingyenes rövid videók, és élőközvetítések (sportesemények és koncertek). 

A számítógépeken a legnézettebbek az on demand filmek és sorozatok, az okostelefonokon és tableteken a rövid videók és a hírek, az okostévéken és internetkapcsolatos tévéken pedig a lineáris tévéadások és élőközvetítések. 

A felmérésből kiderül, hogy igazából nincs szükség második képernyőre. A nézők nem szeretnek képernyőt váltani a tévézés közben, egy második képernyőn más jellegű infókra keresnek rá, és leginkább reklámidőben élnek még ezzel a lehetőséggel is. 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus