SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az ASTRA ismét lehetőséget ad a gyerekeknek tehetségük megmutatására

Dátum: 2014-10-02 14:33:26   |  hír
A vállalat idén a Vöröskeresztet támogatja nemzetközi gyermekrajzversenyével.

Budapest, 2014. október 1. – Az idei iskolaév kezdetével a SES ASTRA (párizsi és luxemburgi értéktőzsde: SESG) immár negyedszerre hirdeti meg az ASTRA Tehetség nemzetközi gyermekrajzversenyt. A pályázatot Magyarország mellett Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában és Szerbiában indítja el a vállalat.

A pályázatra 8 és 15 év közötti gyermekek jelentkezhetnek műholdas szolgáltatásokat bemutató plakát készítésével. A hagyományokat követve a pályázat idén is jótékony célt szolgál, az ASTRA minden beküldött kép után 1 eurót adományoz a Horvát Vöröskeresztnek. A pályázattal összegyűjtött összeget olyan iskolák támogatására fogják felhasználni, amelyek a 2014-es árvíz idején sérültek meg a dél- kelet-európai régióban.

Nyul Sára - Adásban - 3.helyezett

A verseny 2014. október 1-től november 30-ig tart. A Szlovák Nemzeti Galéria égisze alatt a szakértői zsűri 12 nyertest választ majd ki a rajzok beküldői közül, akik értékes díjakat kapnak.

A pályaműveket a www.astratalent.eu weboldalon várjuk, ahol a feltöltött művekre november 10. és 30. között lehet szavazni. Az a hat gyermek, akiknek rajzaira a legtöbb szavazat érkezik, szintén díjazásban részesül.

Tavaly nagyon sikeres volt a pályázat, több mint háromezer rajz közül válogatott a zsűri. A magyar gyerekek nagyon jól szerepeltek a versenyen, 3. helyen végzett Nyúl Sára Bonyhádról, egy debreceni kisdiák, Tóth Evelin pedig 9. helyezést ért el. Emellett három magyar gyermek pályaműve is bekerült a hat legnépszerűbb rajz közé a közönségszavazáson. 

 „Az elmúlt évek eredményei, korábbi pályázataink tapasztalatai is azt mutatják, hogy mennyire kreatívak és tehetségesek a gyermekek. Fontosnak tartjuk, hogy a kezdeményezés jótékony célt is szolgáljon így ebben az évben, a fiatal művészek pályázataik elkészítésével hozzájárulnak az árvíz sújtotta területeken élő társaik megsegítéséhez” - mondta Barbara Uzunowa-Drymer, a SES ASTRA Kelet-Közép-Európáért felelős marketingvezetője.

A Horvát Vöröskereszt jelentős erőfeszítéseket tesz a 2014-es árvíz sújtotta dél-kelet-európai területek kárenyhítéséért, nagyon hálás a SES támogatásáéért, és a kis tehetségeknek, akik kreativitásukkal egy jó ügyhöz járulnak hozzá.

További információért látogasson el a www.astratalent.eu weblapra.



Hozzászólások

comments powered by Disqus