SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Natív HD-ra vált a Bajor Televízió

Dátum: 2014-10-23 10:53:59   |  nagyvilág
Szerző: doga
Valós, natív HD-felbontásra vált a műholdról hazánkban is szabadon fogható Bajor televízió. Az átállás november 4-én lesz, amikortól új adóazonosító logó is fogja jelölni a csatornát.

A Bajor Televízió (BR) már 2012-től rendelkezik HD-transzponderrel az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójából fogható műholdon, ám eddig csak felskálázott SD-tartalmakat sugárzott innen is. A társaság csütörtöki tájékoztatása szerint november 4-től viszont már valós, azaz natív HD-felbontású műsorokat fognak kínálni, a többi német közszolgálati adóhoz hasonlóan 720p-s rendszerben. Az átállást követően új adóazonosító logó fogja jelölni a televíziót.

A BR tájékoztatása szerint a 2012 óta kiépítették a natív HD tartalmak közvetítéséhez szükséges infrastruktúrát, köztük a video-, audio- és irányítótechnikát, valamint az adáslebonyolító szervereket. Ennek köszönhetően a jövőben a BR natív HD-ban fogja biztosítani az Erste HD, az Arte HD, a 3sat HD, a Kika HD és a Phoenix HD számára gyártott műsorait is. Egyedül a „Rundschau” és a „Rundschau Magazin” című hírműsorok maradnak továbbra is SD-felbontásúak – 2015 végéig.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Astra BR HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus