SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az ARTE jövő évi tervei

Dátum: 2014-11-24 17:29:26   |  nagyvilág
Szerző: doga
A német-francia ARTE kulturális tévécsatorna sikeres évet tudhat maga mögött: 2014-ben több néző választotta műsorait, amelyeket egyre több európai partneradó vesz át. 2015-ben az ARTE internetes médiatár-szolgáltatásainak bővítése várható.

A lassan végéhez közeledő 2014-es esztendő sikerei, a 10%-os nézőszám-növekedés és az új partneradókkal történő együttműködés után az ARTE bizakodóan tekint a 2015-ös évre is. Az európai közszolgálati televíziókkal már eddig is sikeresen kooperáló német-francia kulturális televízió tovább tudta növelni vételi körzetét, amely a műholdas terjesztés mellett immár számos kábelhálózatra is kiterjed. Legújabb, hetedik partnere a csehországi CT, amely az olasz Tivusatot követte az együttműködő műsorszóró vállalatok sorában.

Az ARTE 2015-ös tervei között szerepel bimediális programprofiljának további erősítése, amelynek következtében erőteljesebb hangsúlyt helyeznek az internetes tartalomszolgáltatás fejlesztésére. Ennek értelmében 2015 második felétől tovább bővül a csatorna médiatéka-kínálata: mintegy hatszáz programórányi műsoranyag lesz elérhető immár angol és spanyol feliratozással is – a szolgáltatást az Európai Bizottság támogatásával kívánják megvalósítani.

Két további projekt is szerepel az ARTE jövő évi tervei között. Az Arte Concert online-platformon évente tizenkét operát kívánnak közvetíteni Európa különböző országaiból, hat választható nyelvű feliratozással. A Culture Touch nevű alkalmazás segítségével pedig kezdetben táblagépeken, a közeljövőben pedig már okostelefonokon is elérhetővé válik a csatorna elektronikus magazinja, amely a legfontosabb európai kulturális eseményekről tájékoztatja az érdeklődőket.

Az ARTE német nyelvű SD és HD felbontású változata egész Európában, így hazánkban is ingyen fogható az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójára állított parabolaantennával és műholdvevő készülékkel. A hibrid internetes HbbTV-képességekkel felvértezett műholdvevők vagy integrált műholdvevővel felszerelt okostelevíziók tulajdonosai pedig a csatorna egyre bővülő, igényes médiatéka-kínálatát is élvezhetik.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: ARTE Astra HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus