SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Vége a Google TV-nek

Dátum: 2015-01-13 20:47:46   |  hír
Szerző: dorka
A Google hivatalosan bejelentette, hogy vége a Google TV-nek és a jövőben az Android TV-re fog koncentrálni, és a Google Cast rendszerre.

A meglévő Google TV eszközök és minden funkciójuk továbbra is működni fognak, beleérte az erre a platforma fejlesztett alkalmazásokat is. Néhány a Google TV eszközök közül frissítve lesz Android TV-re, de a legtöbb Google TV eszköz nem fogja támogatni az új platformot.

A Google TV 2010-ben indult, és a Sony volt az első, aki TV szetteket gyártott a rendszerhez. Később a Samsung, a Vizio, a Toshiba, az Asus, a Hisense és a TCL is bekapcsolódott, azonban mégsem vált soha igazán elfogadottá a Google TV rendszere.

androidtv400

Most a Google biztos benne, hogy a Chromecast gyors elfogadása és elterjedése mintegy biztosíték arra, hogy az új rendszer, az Android TV sokkal elfogadottabb lesz. "Az Android kiterjesztésével a TV-k világába, a nappalikba fejlesztő programozók ugyanazokhoz az előnyökhöz, funkciókhoz és alkalmazások számára szolgáló programozói felülethez jutnak, mint az Android telefonokra és tabletekre történő fejlesztés esetén."



Címkék: google tv andoid tv 

Ezt olvasta már?

Google TV-ből Android TV?

Hozzászólások

comments powered by Disqus