SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Átállás DAB+ rendszerre – Németországban

Dátum: 2015-01-26 16:50:59   |  nagyvilág
Szerző: doga
Januárban egész Németországban DAB+ rendszerre állnak át az eddigi DAB helyett, miközben továbbra is foghatók maradnak az analóg FM és AM rádióadók is.

Január végén befejezi működését az utolsó német DAB (Digital Audio Broadcasting) rendszerű digitális rádióadó, így a jövő hónaptól digitális formában már csak a hatékonyabb, jobb hangzást biztosító DAB+ norma szerint lehet majd rádiózni. Az átállással párhuzamosan teljesen átalakítja DAB+ kínálatát a legnagyobb német tartomány, Bajorország is, amely már eddig is a legszélesebb kínálatot nyújtotta földfelszíni digitális rádióhálózatán a hallgatóknak.

A Bajor Rádió legújabb adója, a BR Heimat elsősorban a népzene és a bajor helyi kultúra szerelmeseinek kínál a nap 24 órájában szórakozást és tájékozódást. A műsor vételéhez azonban DAB+ normájú rádiókészülék szükséges – e készülékek választéka egyre nő, áruk pedig immár felveszi a versenyt a jobb minőségű analóg FM rádiókéval. Az átállást követően Bajorország területén a 11D és a 12D csatornán lehet fogni a Bajor Rádió összes közszolgálati csatornáját, a tartományi fővárosban, Münchenben pedig ezen felül a 11C csatornán is elérhetők a digitális műsorok. A közszolgálati adók mellett természetesen számos kereskedelmi adó is szól a DAB+ hálózaton – a német rádióhallgatók szinte minden zenei, kulturális, sport és információs igényeit kielégítve.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: DAB+ DAB FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus