SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az Andalucia TV visszatér az Astrára

Dátum: 2015-02-09 20:20:31   |  nagyvilág
Szerző: doga
Heteken belül visszatér a az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójára a spanyol regionális adó, az Andalucia TV.

Fordulat a spanyol regionális televízió, az Andalucia TV háza táján: a spanyol nézők és a szomszédos országok visszajelzései alapján sokan kifogásolták, hogy a csatorna tavaly év végén beszüntette műholdas műsorsugárzását. A társaság vezetősége ezért most úgy döntött, hogy néhány héten belül ismét elérhetővé teszi az Andalucia TV műsorait a keleti 19,2 fokról sugárzó Astra, valamint a nyugati 30 fokról fogható Hispasat műholdakról.

Egyelőre még nem tudni, pontosan milyen frekvencián lesz látható az adó – a régi, DVB-S rendszerű műsorhelyén, vagy pedig a jóval hatékonyabb, DVB-S2 / MPEG4-es tömörítést alkalmazó új csomagban. A műholdas műsorsugárzás év végi leállítását ugyanis többek között a spanyolországi költségvetési megszorításokkal indokolták.

Az Andalucia TV indulásáról és pontos vételi paramétereiről a rendelkezésre álló információk alapján hamarosan beszámolunk.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Astra SES 

Hozzászólások

comments powered by Disqus