SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Samsung tévénk lehallgat minket?

Dátum: 2015-03-29 16:54:12   |  érdekes
Szerző: dorka
Korábban a Microsoft Kinect termékével kapcsolatban lobbant lángra a vita az interneten, miszerint a program a háttérben mindent hall, amit a körülötte lévők beszélnek, most pedig a Samsung tévéken a sor.

A Samsung okostévéinek a biztonsági szabályzatában szerepel a következő: „Kérjük, vegye figyelembe, ha a beszélgetései személyes vagy más szenzitív információt tartalmaznak, az az információ bekerül a rögzített adatok közé, és továbbítva lesz egy harmadik fél számára a Hangfelismerő funkció használata során.”

A lehetőség, hogy a magánbeszélgetések rögzítve lehetnek, kényelmetlen helyzetet teremt, de legkellemetlenebb a harmadik fél említése a mondatban. A Samsung ezzel kapcsolatban annyit mondott a Techradar szerkesztőségének, hogy „nem őrzi meg a hangfelvételeket és nem továbbítja harmadik fél számára”.

A hangrögzítés elméletileg a hangfelismerő funkció használata során történhet meg, amikor is a felvett adat egy szerverre kerül, amely feldolgozza azt, majd visszaküldi kívánt tartalmat a felhasználó tévéjére, így jön képbe egy harmadik fél. 



Hozzászólások

comments powered by Disqus