SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ma indul a bécsi DAB+ műsorsugárzás

Dátum: 2015-05-28 09:53:04   |  hír
Szerző: doga
Hivatalosan május 28-án, délben indul a bécsi digitális rádiós műsorsugárzás DAB+ rendszerben.

Mintegy másfél hónappal az eredetileg tervezett április 10-i határidő után a mai napon Ausztria is belép a digitális földfelszíni rádiós műsorsugárzást nyújtó országok körébe: a hatósági engedélyek szerint 2016. április elsejéig üzemelhet Bécs két DAB+ rendszerben sugárzó adótornyának tesztadása. Az ORS comm GmbH & Co KG műsorszóró vállalat által üzemeltetett két adótorony, a WIEN 8 (Liesing) és a WIEN 9 (DC Tower 1) a 11D csatornán, a budapesti DAB+ A jelű multiplexével megegyező frekvencián kezdi meg a műsorsugárzást. A teszt során a 12B csatornán is fognak sugározni a WIEN 8-as (Liesing) adótoronyból, hogy a két frekvenciablokk közti átváltás hatásait vizsgálhassák a különböző vevőkészülékeken.

A bécsi DAB+ adótornyok teljesítménye a budapesti mindössze 250 watt helyett 10kW lesz, aminek köszönhetően a határszéli magyar területeken, Sopronban, a Fertő-tó környékén és Mosonmagyaróváron is érdemes kísérletezni a digitális jelek vételével.

A programcsomagban 15 rádióadó műsora fogható: a Radio Arabella Rock, a Radio Melodie, a Lounge FM, az NRJ Wien, a Radio Stephansdom Klassik, a Welle 1, a Now Radio, az ERF Plus Östrerreich, a Herold Relax, a Radio Mania, a Mega Radio, az ARBÖ Östrerreich, a Radio Technikum, a Radio Allelon és a Sound Trax Radio.

Doga

Forrás: www.digitalradio-oesterreich.com



Címkék: DAB+ FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus