SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A „Digitalradio Board” első ülése

Dátum: 2015-06-24 17:34:46   |  digitális átállás
Szerző: doga
Megtartotta első ülését Németországban a digitális földfelszíni rádiós műsorsugárzásra való átállást koordináló „Digitalradio Board”.

Az új grémium a közlekedésért és a digitális infrastruktúráért felelős német minisztérium (BMVI) égisze alatt tartotta első hivatalos ülését múlt hét szerdáján. A szakmai testületet a BMVI parlamenti államtitkára, Dorothee Bär vezeti, feladata pedig az analóg FM adóhálózat lekapcsolásának konkrét megtervezése, és a DAB+ műsorsugárzásra történő teljes átállás kidolgozása. A szakmai szervezet célkitűzése, hogy a digitális átállás a rádiózás terén is a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban és a lehető legkevesebb súrlódással történjen meg Németországban.

„Az analóg rádiózás fölött műszaki értelemben eljárt az idő, ezért szeretnénk ezt a népszerű médiumot is mielőbb átsegíteni a digitális korszakba. A „Digitalradio Board” keretén belül minden releváns piaci szereplő együttműködik e cél elérése érdekében. Az átállás csak akkor sikerülhet, ha mindannyian összefogunk. Értem ez alatt például a közszolgálati és a kereskedelmi rádiótársaságok közti konszenzust, de az autógyártók készségét is, hogy az új autók szériafelszerelése immár tartalmazza a DAB+ vevőkészülékeket is. Ez utóbbi az autóvezetők még hatékonyabb közlekedési tájékoztatása szempontjából különösen fontos szempont”, nyilatkozta Dorothee Bär a radiowoche.de szakportálnak.

A „Digitalradio Board” összesen 15 magasrangú képviselőjét a német szövetségi kormány, a tartományi kormányok, a közszolgálati és kereskedelmi rádiók, a tartományi médiahatóságok, a Szövetségi Hálózati Ügynökség, valamint a rádió- és autógyártók szakemberei közül választják ki. Feladatuk, hogy egy éven belül konkrét menetrendet dolgozzanak ki a rádiós műsorsugárzás teljes digitalizációja érdekében Németországban.

Doga

Forrás: www.radiowoche.de



Címkék: DAB+ FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus