SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Képhibák és akadozó tartalmak

Dátum: 2015-11-06 16:43:18   |  érdekes
Szerző: doga
Az elmúlt napok változatlan időjárása miatt kialakult szokatlan légköri viszonyok miatt zavar keletkezhet a televíziós és rádiós vételben.

Ősszel és tavasszal néha több héten át is kialakulhat a jelenlegihez hasonló időjárási állapot, amikor a magasnyomású, úgynevezett anticiklonos területen az alig mozgó légtömegek miatt szokatlan vételi jelenségeket lehet tapasztalni. Ilyenkor megnő az esélye annak, hogy távoli, sokszor több száz kilométerre lévő adók jeleit fogja be az antennánk, aminek elsősorban a távolsági vételre szakosodott, úgynevezett DX-es rádió- és tévévétellel foglalkozó hullámvadászok örülnek.

Nem ritka ebben az időszakban, hogy akár a németországi digitális DAB+ rádióadók jelei is eljussanak Magyarországra, de akár a digitális tévéadók jelei is több száz kilométeres távolságig is elérhetnek, aminek köszönhetően zavarhatják a hazai MinDig TV szolgáltatásának biztonságos vételét. Az Antenna Hungária ezért az alábbi közleményt tette közre a MinDig TV honlapján:

„A napokban tapasztalható vételi problémák, a képhibák és akadozó tartalmak, a szokatlan légköri viszonyoknak köszönhetőek. Ezeket nem adóoldali hiba, illetve nem az antenna meghibásodása okozza. Eszközeikkel nincs semmi teendőjük, a légköri viszonyok változásával a problémák feltehetően megszűnnek. A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.”

A hullámvadászok viszont még néhány napig minden bizonnyal érdekes vételi tapasztalatokkal gazdagodhatnak – akár a digitális tévé- és rádiófrekvenciákat, akár az analóg FM adók jeleit pásztázva!

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu



Címkék: MinDig TV DAB+ FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus