SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Internet, kábeltévé és telefon előfizetés egy csomagban

Dátum: 2004-08-07 12:01:02   |  
Szerző: postatib
Ezt készül piacra dobni az egyik kábeszolgáltató. A vonalas telefonszolgáltatás területén megjelenő újabb versenytárs talán újra megélénkíti a versenyt a piacon. A legnagyobb szolgáltató ugyan már nincs monopolhelyzetben, de továbbra is masszívan birtokolja az előfizetők több mint 70 százalékát.
Bár már három éve véget ért hivatalosan a Matáv monopóliuma, az idei év első negyedévének végén még mindig a piac 79%-át uralja a magyar távközlési vállalat. A többi azóta megjelent szolgáltató piaci részesedése nem igazán jelentős. Egy holland tulajdonú közismert kábelszolgáltató, amely a kábeltévén kívül szélessávú internetet is biztosít, egy merészet gondolva, most fejest ugrana a távközlési piacba.

Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója: \"A harmadik láb, ami hiányzik erről a palettáról, az a telefonszolgáltatás, de éppen most folyik a fejlesztése, a műszaki próbája, illetve a piaci felmérése annak, hogy hogyan miként tudjuk ezt bevezetni a lakosság számára.\"

Szűcs László hozzátette: még idén tervezik a vezetékes telefonpiacon való megjelenésüket, melynek hatására élénkülhet a piac és az azon zajló verseny is. Ennek köszönhetően kedvezőbbek lehetnek a feltételek az előfizetők számára.

\"Egyenlőre azzal lehet számolni, hogy a Matávénál lényegesen kisebb területen, lényegesen kisebb háztartásszám számára tudnánk elérhetővé tenni ezt a szolgáltatást\" - tette hozzá a kommunikációs igazgató, bízva abban, hogy később tudják az előfizetők körét bővíteni..

A kábelszolgáltató azonban egyenlőre csak a saját, már meglévő ügyfélkörére tud támaszkodni. Ennek ellenére úgy gondolják, hogy az egységcsomagban kínált internet, kábel és telefon nem csak árában, hanem egyszerűségében is vonzó lesz a lakosság számára.

Forrás: HírTV

Hozzászólások

comments powered by Disqus