SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Támadnak az idegenek - Amiko Alien 2

Dátum: 2012-10-12 18:45:44   |  teszt
Szerző: postatib
Vajon mennyi szolgáltatást lehet bezsúfolni egyetlen készülékbe? Ez az a vevő, amire a legtöbb műholdas hobbistának felcsillan a szeme, és hevesebben ver a pulzusa. Két műholdas + DVB-T/DVB-C hibrid tunerrel is fel van szerelve. Az internetes funkcióinak folyamatosan bővülő listáját lehetetlen felsorolni. Igazi kuriózum, egy normál műholdvevő áráért.

 

Már az alap tévénéző funkciók is figyelemre méltóak a három tunernek köszönhetően. Párhuzamosan két programot lehet vele rögzíteni, miközben egy harmadikat nézünk. A műholdvadászok örömére a csatornakeresés meglehetősen gyors és nem hiányzik a blindscan sem.

Az igazi csemegék viszont akkor aktiválódnak, ha csatlakoztattuk a készüléket az Internethez. Ezt megtehetjük Ethernet kábelen, Wi-fin, vagy 3G-s modem segtségével közvetlenül a mobilhálózatra kapcsolódhatunk. 

A beépített WebTV és IPTV alkalmazások révén gyakorlatilag végtelen mennyiségű video tartalomhoz férhetünk hozzá és élvezhetjük azt a TV-nken. A nyugat-európai tv adók un. HbbTV szolgáltatása rengeteg kapcsolódó információt továbbít (szöveg, kép, video formában) az aktuálisan futó programok mellett. Azt csiripelik a verebek, hogy a HbbTV szolgáltatást hamarosan az M1 is teszteli, így az Alien tulajdonosok elsőként próálhatják ki a magyar HbbTV tartalmakat akár műholdról, akár DVB-T-ről.
 
Mintha egy számítógépet is vettünk volna, hisz elérhetjük a legnépszerűbb  netes szolgáltatásokat, úgy mint Facebook, Gmail, Vatera, ebay, Twitter. A beépített Opera böngésző gyakorlatilag az összes weboldalt képes megjeleníteni a tévénken. 
 
Az Alien komoly képességekkel bír a médialejátszás terén is. Minden népszerű formátummal (MKV, AVI, MPG, FLV, MOV, WMV, MP3, és még sok más) könnyedén megbírkózik. Sőt olyan trükköket is ismer, hogy ha egy idegen nyelvű filmet nézünk, akkor egy gombnyomásra megkeresi az Interneten, és megjeleníti a hozzá tartozó magyar feliratot.    
 
 
Ha valaki szereti “piszkálni” a készülékét, akkor ennél a LINUX-os, dualboot-os beltérinél el tud mélyedni. A SPARK-ba épített webszerver lehetővé teszi, hogy számítógépről vagy okostelefonról, sima böngészőn keresztül, külön célprogram nélkül állítgassuk a készülék minden fontos paraméterét.
 

Vezetéknélküli billentyűzet az Alien-ekhez
 
 Ha valaki intenzíven használja a műholdvevő Internetes funkcióit, előbb utóbb fárasztó lesz a címeket és más szövegeket a távirányítóval bepötyögni. Nagyságrendekkel fokozódik a felhasználói élmény egy ilyen kis érintőpaddal ellátott billentyűzet használatával. A háttérvilágítása révén sötétben is megtaláljuk a gombokat rajta. A műholdvevőhöz USB-n csatlakozik egy kis vevőegység, amivel a kezünkben levő billentyűzet rádióhullámokkal kommunikál. A kis eszköz számítógépekhez is jól használható.
 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus