SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tesztgyőztes lett a TechniSat DIGIT ISIO S2 műholdvevő

Dátum: 2015-06-06 18:56:11   |  teszt
Szerző: doga
A német Stiftung Warentest magazin legújabb összehasonlító tesztjében az élen végzett a TechniSat sokoldalú készüléke.

A nagyfelbontású képminőség és a hangminőség kategóriában nagyon jó, a kezelhetőség kategóriában a legjobb minősítést kapta a TechniSat DIGIT ISIO S2 típusú digitális műholdvevője a német Stiftung Warentest tesztmagazin legújabb összehasonlító vizsgálatában. A tesztben összesen 12 készülék szerepelt, amelyek közül a legjobb helyezést 2,3-as összpontszámmal és „Jó” minősítéssel a TechniSat vevőberendezése érte el.

A TechniSat DIGIT ISIO S2-es készüléke, amelynek „testvéreit” a sat.hu webáruházban is megrendelhetik az érdeklődők, számos kényelmi szolgáltatással hívja fel magára a figyelmet: két vevőegységének köszönhetően egyszerre lehet vele nézni egy adott tévéműsort és rögzíteni egy másikat egy csatlakoztatott külső merevlemez segítségével. Gombnyomásra megállítható az épp nézett digitális tévéműsor, amelyet minőségromlás nélkül lehet folytatni az időeltolásos (Timeshift) funkciónak köszönhetően. Az otthoni hálózatra csatlakoztatva a DIGIT ISIO S2 képes a hálózati tárolón (pl. egy otthoni hálózatba integrált, NAS merevlemezen) is rögzíteni a műsorokat, ahonnan bármikor lejátszhatók a felvett tartalmak.

A tesztben meggyőző teljesítményt nyújtott a TechniSat készüléke sokrétű hálózati funkcióinak is köszönhetően. Otthoni hálózatra csatlakoztatva a DIGIT ISIO S2 UPnP-kliensként és szerverként is bevethető, aminek révén a készülékkel rögzített tartalmak, de akár az élő tévéműsor is megjeleníthetővé válnak egy megfelelő multimédiás eszközön, például laptopon, PC-n, játékkonzolon, táblagépen vagy okostelefonon. Ennek feltétele, hogy minden készülék rendelkezzen UPnP szabványú médialejátszó programmal. Megfelelő alkalmazás segítségével – azaz a MyTechniSat MultiPlay alkalmazással – az Androidot futtató táblagépek és okostelefonok ezen kívül alkalmassá tehetők az otthoni hálózaton keresztül történő filmnézésre, zenehallgatásra és fényképnézegetésre is.

A kezelhetőség kategóriában a DIGIT ISIO S2 a legjobb (1,7/„Jó”) minősítést érte el. A pontozásban külön értékelték a Conax kártyaolvasó, a méditár-szolgáltatás, a lekérhető videotartalmak, az ISIO internetes böngésző és számos más kiemelkedő kényelmi pont meglétét.

A DIGIT ISIO S2 készüléket a TechniSat drezdai kutató- és fejlesztőközpontjában tervezték, a gyártást a TechniSat schönecki (Vogtland, Németország) üzemében végzik.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: TechniSat HDTV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus