SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

SkySar2

Dátum: 2003-07-27 20:16:25   |  

SkyStar2 PC kártya és USB box


 • Digitális televízió és rádió
 • Videotext és EPG funkció (Electronic Programme Guide, elektronikus műsor vezérlő)
 • Programozható videomagnó- (PVR) és videomagnó funkció (DVB műholdas műsorok tárolása a merevlemezen minőségromlás nélkül)
 • Nagysebességű műholdas Internet szolgáltatások
  • EOL e-DSL
  • Matáv SkyDSL
  • Netsystem
 • Adatátviteli szolgáltatások vétele
  • Sat@nce

A figyelmes szemlélődő rengeteg háztetőn láthat parabola antennát, melyek az eget kémlelik.
Gondolnánk hogy egy átlagos "lavór"-ral is akár több száz TV és rádióprogram vehető? Az éterben hemzsegő csatornák már a számítógépünkbe is eljuthatnak, a német Technisat cég SkyStar2 típusú tunerkártyája segítségével. A Tv programok mellett természetesen a hypertext rendszerű TXT és EPG (Electronic Programm Guide) valamint a több nyelvű kísérőhang is elérhető. A digitális technikának köszönhetően minőségromlás nélkül készíthetünk felvételt a TV és rádió programokról számítógépünk winchesterére. A kártya PCI csatlakozó felülettel rendelkezik, B2C2 chip-el van szerelve. A digitális műsorszórásnak megfelelő MPEG dekódolást a PC processzora végzi, ezért legalább 700 MHz-es PIII-as processzorral szerelt gépet igényel. Ha felvételt is akarunk készíteni, akkor nem célszerű 1 GHz-nél alább adni. A kártya további előnye, hogy műholdas Internet kapcsolat létesítésére is alkalmas. A műholdas Internet szolgáltatás igénybevételéhez továbbra is szükség van ugyan a meglévő földi kapcsolatunkra, de a sebesség elképesztő, szolgáltatótól függően 300 kbit/sec-tól akár 10 Mbit/sec is lehet. Ha valaki forgatható antennával kémleli az eget, a több mint 250 TV adás között magyarul beszélőket is talál. (Magyar ATV, BpTV, DunaTV, Travel ch., Musicmax). Több alternativ program is létezik a kártyához (pld. ProgDVB, Multidec, stb.) amelyek lehetővé teszik a kódolt adások vételét vagy a Diseqc 1.2 forgatómotorok vezérlését is. FIGYELEM, a kódolt adások előfizetés nélküli vétele nem legális, ezért azzal mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon! Ezekhez sem e-mailben, sem telefonon, sem más módon nem nyújtunk segítséget!
SkyStar2 USB box

A SkyStar2 USB box csak annyiban tér el a PC kártyától, hogy USB csatlakozón keresztül kapcsolható a számítógéphez, így annak megbontása nélkül egyszerűen telepíthető. Akár notebook-al is használható. Ugyanazokkal a szoftverekkel működik!

Gyakran Ismételt Kérdések a SkyStar2-vel kapcsolatban.

 1. Jelenleg van egy UPC Direct szettem, használható-e az SkyStar2 ezzel?

  Igen, így az ASTRA műholdról jövő több mint 80 TV és több mint 100 rádióműsor élvezhető vele >>>CSATORNALISTA
  A műholdas Internethez is használható, de az időjárás befolyásolhatja a vételt ezért ahhoz legalább 80 cm-es tükörméret javasolt

 2. El lehet-e osztani úgy a fejkábelt, hogy egyszerre használjam a PC kártyát és az asztali műholdvevőt?

  Nem! A fejkábelen "vezérlőjelek" is mennek amelyeket a beltéri, vagy a PC kártya ad ki, ha ellentétes parancsot adnak a fejnek, mindkettőt nem tudja kiszolgálni.
  A megoldás tehát: egyszerre csak egy készülék legyen a fejre csatlakoztatva, vagy ikerfejet kell felszerelni, aminek két kimenete van.

 3. Lehet-e hozzá valamilyen kártyaolvasót csatlakoztatni, hogy a kódolt adásokat is nézhessem?

  Nem! Ehhez a PC kártyához semmilyen kiegészítőt nem lehet kapcsolni.
  A kódolt adások vételéhez létezik szoftveres megoldás, de annak használata előfizetés hiányában nem legális.

 4. Csak a monitoron tudom nézni a programokat, vagy TV-re is ki lehet vezetni a jelet?

  A képet a számítógép grafikus kártyája jeleníti meg, ha az rendelkezik video kimenettel akkor arra ráköthető a TV készülék, a hangot pedig a hangkártyáról kell "leszedni"

 5. Lehet-e winchesterre rögzíteni a TV adásokat?

  Az eredeti telepítő CD-n levő DVB-Viewer programmal vagy más az Inernetrő lletölthető alternativ programokkal lehet. DVB-Viewer magyar nyelvű menüvel is rendelkezik és van "FELVÉTEL" funkciója. A visszajátszott kép minősége a digitális rögzítésnek köszönhetően megegyezik az eredetivel!


 6. Milyen gépigénye van a kártyának?

  • Műholdas Internet: Pentium II 350 MHz/Celeron 366 MHz
  • TV: Pentium III 500 MHz
  • TV+felvétel: Pentium III 700 MHz
  • kódolt TV: Pentium III 1 GHz
  • 64MB of RAM, javasolt 128 MB RAM
  • 30MB szabad hely a winchesteren
  • 1 szabad PCI slot (az AGP port melletti nem jó!)
  • 2D Grafikus kártya (3D javasolt)
  • Sound Blaster kompatibilis hangkártya
  • Operating Systems:- Windows 98 - Windows 98 SE - Windows Me - Windows NT4.0 Workstation/Server (Service Pack 6a or higher recommended) - Windows 2000 Professional/Server (Service Pack 2 or higher recommended) - Winsows XP
  • DirectX 7
  • A dual CPU-s alaplapokat nem támogatja!!!


 7. Mi kell ahhoz, hogy műholdas Internethez is használhassam a kártyát?

  Rendelkezni kell egy földi Internetkapcsolattal, ill. egy műholdas Internet előfizetéssel (pld. EOL, Netsystem, Matáv Sky-DSL)

 8. Lehet-e LINUX alatt használni a kártyát?

  Folyamatos fejlesztések vannak ez ügyben. Informálódjon a fórumukról!

 9. Tudja-e működtetni a DiseqC 1.2-es antennaforgatókat?

  A gyári szoftverek jelenleg nem támogatják, de több program is létezik a kártyához (pld. ProgDVB, Multidec, stb.) amelyek megfelelő pluginekkel kiegészítve már tudják működtetni a forgatómotort.
  A ProgDVB-hez >>>innen letölthető<<< a szükséges kiegészítés.
  FONTOS tisztában lenni azonban azzal, hogy a motor a működéséhez szükséges energiát ez esetben a PC kártya szolgáltatja, amihez még hozzáadódik a vevőfej által igényelt energia is. Vagyis olyan vevőfejet válasszunk, aminek a lehető legkisebb az áramfelvétele (pld Digital Gold, Philips), továbbá ne terheljük a motort nagy méretű antennával, válasszunk inkább kisebb, jobb minőségű tükröt (Fracarro, Triax)


 10. Nem működik a TV vevő (TV4PC, EuroTV), azt írja ki, hogy " Cannot Play This Program"

  A kártyát egy EOL-os telepítőlemez (1.5 vagy 1.6) lock-olta (lezárta)
  A lockolás hardver szinten történik, tehát csak EOL előfizetéssel oldható fel, és csak abban az esetben, ha 1.6-os EOL telepítő CD-t használunk. A Programok között keressük meg az Europe Online mappában a Register programot. Kattintsunk rá, és ha él az Internetkapcsolatunk, felugrik a regisztrációs ablak, ahol a meglevő login nevünkkel és jelszóval újraaktiválhatjuk a kártyát.


 11. Hol vásárolható meg a kártya?

  A shop részben megrendelheti