SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A tévézés svájcibicskája

Dátum: 2012-11-26 20:19:05   |  teszt
Kiskapu - avagy praktikus megoldás azoknak, akik magyar és külföldi TV adásokat is szeretnének nézni lehetőleg előfizetési díj nélkül

A magyar nyelvű TV csatornák felszaporodásával a kábelszolgáltatók kínálatából kikerültek, vagy a drágább csomagokba költöztek a külföldi programok.

Pedig sokan vannak, akik szívesen néznék a Sat1-et, Pro7-et, ZDF-et, CNN-t, Sky News-t és más népszerű csatornákat. 
 
 
Amellett, hogy a külföldi TV adók segítik a nyelvtanulást és szintentartást, sokszor színvonalasabb műsorokat sugároznak mint a magyar társaik.
 
Egy, az ASTRA műholdra állított kismértetű (60 cm-es) parabola antennával és a hozzá kapcsolt műholdvevővel már több mint 200 külföldi TV csatornát vehetünk teljesen ingyen, közöttük sokat HD minőségben. Német, angol, francia, spanyol, lengyel és más nyelveken nem csak TV, hanem szinvonalas rádióadásokat is élvezhetünk. 
 
 
 
Felmerülhet az igény arra, hogy a magyar csatornákat is jó volna ugyanúgy ingyen nézni, mint ahogyan azt a sok külföldit. 
 
Magyarországon az adók több mint 90%-a fizetős. Van azonban egy kiskapu, amivel részben kielégíthetjük a fenti vágyunkat.
 
A MinDigTV szolgáltatás keretében ingyen vehetjük az adásokat hagyományos TV antennával. A vételhez digitális tunerrel rendelkező TV vagy egy dekóder szükséges.
 
A műholdas és földi digitális vétel pedig összehozható egy készülékbe. Az úgynevezett combo készülékekhez parabola és hagyományos antenna is csatlakoztatható egyszerre. 
 
Kiváló választás például az Amiko 8820 műholdvevő készülék, ami az ingyenes csatornákon kívül is tartogat meglepetéseket. Az internethez csatlakoztatva a Youtube több millió videóját, közöttük rengeteg teljes verziós mozifilmet nézhetünk a TV-nken, természetesen magyarul. 
 
Az Amiko 8820 USB csatlakozókkal is el van látva. A hozzá csatlakoztatott merevlemezről gond nélkül lejátszhatunk szinte bármilyen médiatartalmat (filmeket, zenéket, fotókat). Játszva birkózik meg az összes ismert formátummal. 
 
Nem csak lejátszani, de felvenni is tud a merevlemezre, ráadásul minőségromlás nélkül.
Megőrízhetjük, rendszerezhetjük a kedvenc műsorainkat vagy sorozatokat.
 
 
 
Van még egy hihetetlen hasznos funkció, amit ha valaki egyszer kipróbál, mindig használni szeretne. Ez a Timeshift, vagy más néven az időeltolásos tévézés. 
 
Ennek segítségével a reklámok kihagyásával is tévézhetünk. 
A használata egyszerű. Kapcsoljuk be a készüléket a kívánt csatornára, de ne kezdjük el nézni a műsort egyből, hanem csak akkor, amikor már eltelt belőle kb. 30 perc. Tekerjük vissza a program elejére és ha a nézés közben reklám következik, egyszerűen átpörgethetjük. Mindezen funkciók közben a készülék folyamatosan rögzít. Természetesen lehetőség van bármikor a műsor megállítására, visszapörgetésére. Ez különösen nyelvtanulásnál hasznos, mert többször is meghallgathatjuk ugyanazt a mondatot, szövegrészt, van lehetőségünk jegyzetelni, vagy kikeresni egy ismeretlen szót a szótárból. 
 
 
Bár az INGYENES lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, lehet igény mégtöbb magyar TV adóra. Az Amiko 8820-ban beépített dekóder is található, ami képes fogadni a MinDigTV extra előfizetői kártyáját - “Minden ami kell és semmi ami nem”
Ha rászánjuk ezt a kis plusz összeget, akkor 30-ra emelkedik a nézhető magyar adók száma.
 
Összefoglalva az Amiko 8820 combo vevő egy kiváló többfunkciós eszköz, igazi svájcibicska.
 
  • több száz INGYENES műholdas csatorna vétele
  • a magyar földi sugárzású digitális műsorok INGYENES vétele
  • több millió film INGYENES megtekintése a interneten keresztül
  • príma médialjátszó, az összes ismert formátumhoz
  • megállítható, visszatekerhető élő adás a reklámok nélküli tévézéshez, vagy nyelvtanuláshoz
  • tökéletes videó és hang rögzítő TV és rádióadások felvételéhez minőségromlás nélkül akár HD minőségben
  • kódolt adások vétele (pld. MindigTV Extra, vagy olcso.tv)

Posta Tibor
otthoni műholdvevő és antenna szakértő


Hozzászólások

comments powered by Disqus