SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Teszteltük az új Mindig TV Extra beltéri egységet - folytatódik a DVB-T2 átállás

Dátum: 2020-02-18 11:31:14   |  hazai
Szerző: postatib
Az előfizetők számára az Antenna Hungária díjmentesen biztosít készüléket, az új DVB-T2 sugárzáshoz, amelyet postán juttat el a felhasználókhoz. Csináltunk egy gyors tesztet a készülékkel, aminek az eredményét az alábbiakban közöljük.

 

Az átállás folytatódik a magyarországi digitális földfelszíni hálózaton.  Hamarosan DVB-T2 HEVC-re áll át a fizetős MindigTV Extra szolgáltatás. Az előfizetők számára az Antenna Hungária díjmentesen biztosít készüléket, amelyeket postán juttat el a felhasználókhoz.
Csináltunk egy gyors tesztet a készülékkel, aminek az eredményét az alábbiakban közöljük. 

Az eszköz beállítása: 

A doboz tartalmaz egy egyszerű beüzemelési útmutatót, amely alapján egyszerűen üzembe helyezhető a készülék, ha nincs semmi probléma az antennánkkal. (IDE kattintva érhető el)

Csatlakoztassuk az antennát, a HDMI vagy Jack-SCART kábelt és a tápkábelt a készülékhez és elindul egy automatikus folyamat.

Mivel a készülék a kipostázott állapotban használhatatlan, automatikus programfrissítést hajt végre. Először USB -n keresztül,szeretné magát frissíteni, de pár másodperc próbálkozás után ki fogja írni, hogy a folyamat sikertelen volt (ez teljesen normális!) 
Ezután automatikusan a DVB-T hálózatról fogja a szükséges frissítést letölteni (ez néhány percet vesz igénybe). Itt meg kell jegyeznünk, hogy a frissítés csak megfelelő antennajel szint esetén tud végbemenni. Ha nem megfelelő az antennajel, akkor nem történik meg a frissítés és hívhatjuk az ügyfélszolgálatot. 

Nálunk gond nélkül lezajlott a szoftver frissítés ami után a készülék újra indult és lekereste a csatornákat amelyeket az előfizetésünk tartalmaz. 

Ne keressünk rajta nyílást az előfizetői kártyánk számára, mert úgynevezett integrált smart card rendszerű, azaz “be van építve az előfizetői kártya”.

Mindig TV beltéri egység elölről

Mindig TV beltéri egység hátulról

Mindig TV beltéri egység távirányítója

Ezután már használhatjuk is a készüléket. 
A menü rendszere a lehető legegyszerűbb, szinte alig van manuális állítási lehetőség.

A telepített szoftver még hagy némi kívánnivalót maga után, hisz hiába vannak a készüléken USB és Ethernet csatlakozók ezek egyelőre még nincsenek használatban.

Így se rögzíteni nem lehet a készülékkel, és különböző média tartalmakat sem tud lejátszani, amik ma már pedig alap funkciónak számítanak. 

A leírás sok helyen pontatlan és elég szűkszavú. Egy szolgáltatói készüléktől többet várnánk. 

Kellemes meglepetés, hogy nagyon érzékeny a készülék tunere, ami így gyengébb antenna jellel is gond nélkül tud üzemelni.

Ha rossz a rácsatlakoztatott antenna, gyenge a jel (vagy túl nagy az interferencia) akkor az jelenik meg TV -n, hogy “Visszajátszási hiba”.
Ezt szinte biztosak vagyunk benne, hogy rövidesen javítani fogják, mert itt csak egy fordítási hibáról van szó. Azonban félreértésre adhat okot maga a kiírás (minket is meglepett!).

Mindig TV beltéri egység hibaüzenete gyenge jel esetén

A készülék alap helyzetben 5V-os tápfeszültséget ad ki az antenna csatlakozón keresztül, esetleges antenna erősítő táplálásához, ez azonban menüből nem kapcsolható ki.


A tapasztalatok összefoglalva:

  • “beépített előfizetői kártya”
  • egyszerű üzembe helyezés
  • egyszerűsített menü rendszer
  • hiányos, szűkszavú használati útmutató
  • nagyon érzékeny tuner
  • nem működő USB csatlakozó (nincs PVR és Timeshift)
  • egyelőre nem működő Ethernet
  • 5V antenna erősítő távtápláláshoz

Amennyiben szükséged van TV antennárakoax kábelre vagy akár DVB-T2 kompatibilis beltéri egységre látogass el a webshopunkba.

 

Címlapkép forrása: mindigtv.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus