SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Saját híroldal indítására utalt az RTL vezére

Dátum: 2021-06-14 13:16:26   |  hazai
Szerző: Kriszti
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója az Indexnek adott interjújában ismét elmondta, hogy nem vonulnak ki Magyarországról, hogy náluk a menedzsmenttől függetlenül működnek a szerkesztőségek, és a híradót írásos hírszolgáltatással és podcasttal egészítenék ki.

A 2020-as televíziós állami reklámköltés 9 milliárdot tett ki, ebből az RTL 2,5 milliárdot kapott. Ez 30 százalékot jelent, „miközben a reklámpiacon ennél jóval nagyobb a részesedésünk. Ugyanakkor azt gondolom, hogy még a médiapiaci súlyunknak megfelelő, az idézettnél nagyobb arányú állami költés sem szorulna további magyarázatra, különösen egy olyan évben, amikor pandémia van, ezért minden kormánynak kiemelten fontos, hogy a lehető legtöbb állampolgárt érje el az üzeneteivel” – mondta a vezérigazgató.

"Tavaly tavasszal ”brutális reklámbevétel-csökkenést" kellett elszenvedniük, de hamar sikerült átszervezni a tévé működését, és a nagy arányú nézettség-növekedést az előnyükre fordították új műsorokkal."

A szabadidőért folytatott versenyben az Xbox, a TV2 és az Index is ugyanúgy riválisa az RTL-nek, de a legfőbb versenytársaknak a Netflixet, a Youtube-ot és az HBO Go-t tekinti.

A teljes cikk elérhető az Index hírportálon.



Hozzászólások

comments powered by Disqus