SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Streaming dobogósok Magyarországon: Netflix, RTL Most és HBO Go

Dátum: 2021-05-17 11:58:09   |  hazai
Szerző: Kriszti
Az RTL Magyarország 2020 végén készített kutatása szerint a jelenlegi heti használatban a Netflix, az RTL Most és az HBO Go vezeti a hazai streaming piacot.

Glokalitás” - ezzel a kifejezéssel jellemezte a jelenlegi időszakot a streamingpiacon Grósz Judit, az RTL Magyarország digitális- és üzletfejlesztési igazgatója a Nagy Kreatív Napon tartott előadásában. Ezzel a kifejezéssel arra a kettős folyamatra utalt, amely már Magyarországon is világosan látható:
 

  • A nagy globális szereplők, a Netflix, az Amazon, a Disney próbálnak minél lokálisabb tartalmakkal előállni. Így nem csak fordítják a felületet, feliratozzák, szinkronizálják a műsoraikat, de a lokális gyártókkal is együttműködnek.
  • Egy-egy lokális kezdeményezés (a sok lokális tartalmat kiaknázva) igyekszik fölvenni a versenyt a multinacionális óriásokkal. Utóbbira példa a Britbox, illetve a Salto szolgáltatások, amelyek nagy tévétársaságok együttműködéséből születtek meg. A Britbox a BBC és az ITV közös gyermeke, míg a Salto a francia piacon egyesíti a TF1, a France Télévisions és az M6 tartalmait egy felületre.

A Netflix 2019-es, 33 százalékos ismertsége 53 százalékra ugrott 2020. végére. A többi szolgáltató ismertsége legfeljebb csekély mértékben változott, míg az RTL Most megtartotta legismertebb pozícióját.

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus