SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Filmbox Live – A megfizethető moziélmény

Dátum: 2014-11-11 13:34:01   |  teszt
A sat.hu webáruházában már megrendelhető az az előfizetői kártya, amely 9.900 Ft-ért egy éven át lehetővé teszi a Filmbox Live internetes filmbázisának elérését.

A szolgáltatás előnye, hogy egyetlen előfizetői kóddal több készüléken, azaz táblagépen, asztali számítógépen, okostelefonon és smart TV-n is élvezhetjük a folyamatosan bővülő videótéka jelenleg mintegy ezer filmből álló választékát, valamint kilenc élő tévécsatorna, a Filmbox, a Filmbox HD, a Fightbox HD, a Fashionbox HD, a Docubox HD, a Filmbox Family, 360Tunebox, FastBox & Fun, Filmbox Arthouse műsorát. A havi bontásban mindössze 825 Ft-ért megrendelhető szolgáltatáshoz szélessávú internetelérés szükséges, és kizárólag magyarországi IP-címről működik.

filmbox_prepaid_

A filmboxlive.com weboldal tájékoztatása szerint a hagyományos internetes böngészőkkel működő asztali számítógépeken és laptokon kívül a szolgáltatás különböző platformokra készített alkalmazások segítségével vehető igénybe. Ennek értelmében az Apple táblagépein és telefonjain, az Android operációs rendszert futtató eszközökön, az LG, a Samsung, a Sony és a Philips okostelevízióin, a PlaySation PS3, PS4, a Roku applikációjának segítségével a második generációs vagy újabb Roku modelleken, az Xbox 360 játékkonzolokon és a Vestel Smart TV alkalmazásain futtatható a Filmbox Live otthoni mozija.

filmbox_videos

Gyakorlati tapasztalataim alapján a Filmbox Live internetes szolgáltatása egyaránt jól működik IPaden, Androidos okostelefonon és Sony Smart TV-n, Windows Phone-ra viszont egyelőre nem készült hozzá való alkalmazás. Windowst futtató laptopon és asztali gépen viszont gond nélkül nézhetjük a filmeket, ráadásul a fizikai billentyűzet és egér megléte kényelmesebbé teszi a navigálást.

Természetesen érintőképernyőn sem nehézkes a szolgáltatás aktiválása: a sat.hu webáruházából megrendelt előfizetői kártya egy kódot tartalmaz, amelyet a Filmbox Live webfelületén kell a megfelelő rubrikába beírni, és máris egy éven át élvezhetjük a széles filmkínálatot és a hat élő tévécsatorna műsorát.

A filmek kategória szerint, illetve címre keresve is kiválaszthatók, a nagyfelbontású, HD minőségű alkotások külön is szerepelnek a listán. Egyes filmeknél választható eredeti hang is a szinkronizált változat mellett, aminek az angolul tanulók külön is örülhetnek. Ráadásul bármikor megállíthatjuk és újra folytathatjuk az épp nézet filmet, és vissza is „tekerhetjük” a nem teljesen megértett jelenetet.

filmbox_chan

Természetesen filmet nagy képernyőn és komolyabb hangrendszeren lehet igazán élvezni (ha nem akarunk moziba menni), ezért kipróbáltam otthoni összeállításomon is a szolgáltatást. Sony Bravia okostévém alkalmazásai között előre telepítve volt a Filmbox Live applikációja, így egyszerűen sikerült aktiválnom a kódot (a távirányító gombjainak segítségével persze nem olyan gyors a művelet, mint a többi platformon), majd máris a főmenüben találtam magam, ahol kedvemre válogathattam a különböző filmkategóriák között. Az alkotásokhoz rövid leírás, a szereplők és a rendező neve is elolvasható, illetve kedvcsináló előzetesekbe is bele lehet pillantani.

Miután kiválasztottam az egyik vígjátékot, néhány másodperc múlva elindult a lejátszás. A kép- és a hangminőség egyaránt jó, bár a kezdeti bufferelés alatt még nem éri el a legjobb szintet, HD felbontásra is csak egy-két perc elteltével váltott a készülék, aminek az is oka lehet, hogy a világhálóra nem vezetékkel, hanem WiFi-vel csatlakozik. (a felbontás a hálózat sebességétől függ, a rendszer automatikusan úgy állítja be, hogy a lehető legfolyamatosabb legyen a kép)

Összességében azonban pozitív az összkép, mind a kép, mind a hang minősége sokkal meggyőzőbb, a Filmbox MinDig TV extra szolgáltatásán látható verziójánál.

A Filmbox Live és a sat.hu újdonságáról további részleteket a www.filmboxlive.com, illetve a bolt.sat.hu weboldalakan is találhatnak az érdeklődők.

DogaHozzászólások

comments powered by Disqus