SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Lengyel Rádió megkezdte digitális sugárzását

Dátum: 2013-10-02 15:40:29   |  hír
Szerző: doga
Október elsejétől a Lengyel Rádió összes csatornája, beleértve extraszolgáltatásait is elérhető a digitális DAB+ rendszerű műsorcsomagban. A hagyományos analóg technológiával összehasonlítva a digitális műsorsugárzás számos többletszolgáltatást nyújt a hallgatók számára.

Az előnyök között elsősorban az útközben is tapasztalható megbízhatóbb vételi minőség, az egyes csatornák könnyű megjelenítése azonosító jelüknek köszönhetően (a Lengyel Rádió egyes csatornái és többletszolgáltatásai megjelennek a rádió kijelzőjén), valamint az akár egy hétre előre megjeleníthető műsorkalauz sorolható fel.

A rádió honlapjának tájékoztatása szerint a digitális szolgáltatások között a lengyel rádióhallgatók olyan könnyen kezelhető és látványos kényelmi többletet is élvezhetnek DAB+ rendszerű készülékeiken, mint a szöveges és képes programkísérő információk, valamint az arra alkalmas navigációs rendszereken az aktuális közlekedési helyzetkép megjelenítése. A digitális műsorsugárzás elindításával ezen kívül lehetőség nyílik arra is, hogy a Lengyel Rádió tovább bővítse programkínálatának portfolióját, és a jövőben megjelenő új csatornáival további hallgatókat nyerjen meg műsorai számára.

A lengyelországi DAB+ mostani indulásával és országos kiépítésével a Lengyel Rádió úttörő szerepet vállal egész Közép-Európában a rádiózás digitális formájának népszerűsítéséért.

Doga

Forrás: www.thenews.pl



Hozzászólások

comments powered by Disqus