SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Pioneer visszavonul

Dátum: 2009-03-24 13:11:29   |  
A vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy 2010-ben visszavonul a televíziós piacról. A döntés hátterében komoly anyagi nehézségek állnak.

Az elmúlt napok találgatásai után, és egyben megerősítve azokat, a Pioneer bejelentette, hogy 2010-ben távozik a televíziós piacról. Az elhatározáshoz a csoport folyamatosan elszenvedett pénzügyi veszteségei vezettek, ezért úgy próbálják megoldani problémáikat, hogy kizárólag az autós szórakoztatási felszerelések gyártására fókuszálnak. A menedzserek fizetését is csökkentik.

Már múlt év közepén érezhető volt a válság a cég életében, ugyanis szerződést kötött a Panasonic-kal, a plazma televíziók képernyőinek gyártására. Erre az előállítási költségek folyamatos növekedése, és a televíziók iránti igény csökkenése miatt volt szükség. A lépéstől a kiadások érezhető csökkenését várták.

A második jel a CES kiállításon jelentkezett, ahol a Pioneernek nem volt kiállítandó újdonsága vagy bemutatásra szánt technológiai újítása, és helyette minden szó nélkül a meglévő termékeket jelenítette meg és népszerűsítette az ismert Pioneer Kuro képernyőkön.

Azonban úgy tűnik, minden próbálkozás kevés volt, és a televíziós piac romló bevételeinek köszönhetően a Pioneer arra az elhatározásra jutott, hogy végleg kivonul a területről. A DVD-lejátszók gyártását egy új vállalat veszi majd át, a Sharppal együttműködve. 6000 munkahely szűnik meg, és 4000 ideiglenes dolgozó veszíti el az állását 2010 elejéig, az átszervezési tervezet szerint. A világ különböző pontjain található 30 gyár 30%-ának bezárása várható, és a vezetőség bérpapírjain szereplő összegnek 20%-50% közötti csökkentése.

Forrás: afdigitale.it, centralgadget.com
 



Hozzászólások

comments powered by Disqus