SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A plazma vége: a Samsung is leállítja a gyártást 2014-ben

Dátum: 2014-07-03 13:04:34   |  hír
Szerző: doga
A plazmaképernyővel szerelt televíziók végleg kifutó modellekké válnak. A Panasonic után immár a Samsung is kiszáll a technológiából – már ez év végén befejezik a plazmatévék gyártását, így hamarosan eltűnhet egy sokak által kedvelt technológia a piacról.

Mióta a Panasonic abbahagyta a plazma-televíziók gyártását, sejteni lehetett, hogy a technológia hamarosan el fog tűnni a piacról. A Samsung minapi bejelentésével, miszerint ő is leállítja a plazmakészülékek gyártását, végleg befellegzett egy sokak által kedvelt, a minőség etalonjának tartott képernyőknek. A Panasonichoz hasonlóan mindazonáltal a Samsung is tovább folytatja készülékei értékesítését, egészen a raktárkészletek erejéig.

A plazmatévék gyártásának befejezését a koreai világcég többek között azzal magyarázza, hogy a jövőben az Ultra-HD felbontású LCD panelek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A Full-HD felbontásnál négyszer több képpontból álló képernyőket ugyanis csak nagyon drágán lehetne plazmatechnológiával gyártani, ezért kifizetődőbb LCD vagy OLED panelekbe invesztálni. További okként a plazmakészülékek iránti egyre csökkenő keresletet nevezték meg a cég szakemberei – a Panasonic kivonulása után látványosan zsugorodott a plazmatévék piaca.

A Samsung döntését követően immár az LG marad az egyedüli plazmagyártó, ám készülékválasztéka nagyon szerény ebben a szegmensben. Ráadásul az LG is kilátásba helyezte, hogy a jövőben a plazma helyett az OLED technológia tökéletesítésére és fejlesztésére kíván összpontosítani. A plazmatévék így legkésőbb a jövő évben végleg eltűnhetnek a műszaki üzletekből.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Plazma LCD OLED 

Ezt olvasta már?

Az LG is végzett a plazmával

Hozzászólások

comments powered by Disqus