SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Samsung leállítja a Galaxy Note 7-es sorozat gyártását

Dátum: 2016-10-11 13:46:52   |  hír
Szerző: doga
A Samsung zászlóhajó-modellje a visszahívási akció után is lobbanékonynak bizonyult.

Példátlan botrány az okostelefonos üzletágban: a Samsung leállítja csúcsmodelljének, a Galaxy Note 7 sorozatnak a gyártását, miután számos készülék kigyulladt vagy felrobbant használat közben. A Samsung első körben visszahívta és kicserélte az érintett modelleket, de mára kiderült, hogy a kijavított példányok sem bizonyultak biztonságosnak.

Október 11-én, kedden jelentette be a dél-koreai technológiai óriásvállalat szóvivője, hogy kivonják a forgalomból a Note 7-es sorozatot, és teljesen leállítják annak gyártását, miután nem sikerült megnyugtató módon kiküszöbölni az akkumulátor körüli hibákat, amelyek a készülékek kigyulladásához vagy felrobbanásához vezettek.

Néhány órával a bejelentés előtt a Samsung világszerte leállította az érintett mobiltelefonok cseréjét és értékesítését, azzal az indoklással, hogy „az érintett készülékek túlforrósodhatnak, ezért biztonsági kockázatot jelentenek”. A Samsung felhívja a Note 7-es sorozat készülékeinek tulajdonosait, hogy kapcsolják ki és ne használják telefonjaikat, hanem vigyék vissza a szakkereskedésekbe, ahol vagy egy másik telefontípust választhatnak, vagy visszakaphatják az eredeti vételárat.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Samsung Note 7 

Hozzászólások

comments powered by Disqus