SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A UPC a Telenort választotta

Dátum: 2009-07-10 09:19:33   |  
A UPC hosszú távú megállapodást kötött a Telenorral, a Thor 5 és Thor 6-ot választotta műholdas szolgáltatásai számára.

Tegnap a Telenor Sattelite Broadcasting bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött a UPC Directtel. A szerződés értelmében a UPC kezdetben 7 transzpondert üzemeltet majd, hogy áthelyezze jelenlegi műholdas forgalmát a Thor 5 és Thor 6-os szatellitekre. Előbbit 2008 februárjában lőtték fel, és jelenleg is kereskedelmi forgalmat bonyolít, a Thor 6-ot 2009 negyedik negyedévében indítják majd.

A Telenor a nyugati első fokról két millió DTH háztartást lát el Romániában, Magyarországon, Csehországban és Moldovában. Az UPC Direct műholdas rádió és televíziós választékával kiegészülve tovább erősödik a nyugati első fokos orbitális pozíció Közép-és Kelet-Európában.

„A minőségi műsorsugárzás terén tanúsított nyitott és rugalmas hozzáállása miatt választottuk a Telenor Satellite Broadcastingot nyugati első fokon. Úgy vélem, ez a megállapodás jó hatással lesz a UPC DTH-szolgáltatásaira Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában, és sikeresen is zárult le, köszönhetően a UPC Direct új ügyvezetőjének, Magnus Ternsjönek. A Telenornak már elfogadott helye van a régióban és kézzelfogható, előnyös megerősödési lehetőségeket jelent a UPC Direct számára, mint a FocusSat esetében is tette, ami már a Telenor Thor műholdas rendszerét használja”-mondta Gene Musselman a UPC elnöke, üzemeltetési vezetője. „A nyugati első fokra költözés lehetővé teszi számunkra, hogy előfizetőink számára bővítsük a szolgáltatásokat, helyi értékes tartalmat éppúgy, mint minőségi regionális csatornákat.”

Cato Halsaa a Telenortól és Gene Musselman a UPC-től

„A Telenor Satellite Broadcasting UPC-vel kötött szerződése jelentősen növelni fogja digitális jelenlétünket Közép-és Kelet-Európában, és alátámasztja digitális TV iránti elkötelezettségünket a régióban.”- nyilatkozta Cato Halsaa, a Telenor ügyvezető igazgatója. „Ez egy jó alkalom, hogy megerősítsük hosszú távú kapcsolatunkat a UPC-vel, ami az évek során a FocusSAT sikerén keresztül bontakozott ki, Romániában. Továbbra is szeretnénk együtt dolgozni a UPC Directtel, és kialakítani számukra a műsorszórási feltételeket ebben a körzetben is.”

A UPC 2010 késő tavaszától tervezi nyugati első fokról a különböző szolgáltatások indítását.
Forrás: telenorsbc.com

sat.hu
 



Hozzászólások

comments powered by Disqus