SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az AXN műsora az interneten is látható

Dátum: 2005-12-01 15:05:11   |  
Szerző: Runtime
Az AXN televíziós akció- és kalandcsatorna már Windows Media Streaming formában is elérhető az interneten keresztül a T-Online előfizetői számára.
A Lost (Eltüntek), a New York-i helyszínelők és a The Amazing Race első magyarországi sugárzójaként ismert AXN kalandcsatorna műsora az interneten is teljes terjedelmében elérhetővé vált. A műsort a T-Online Magyarország ADSL Multimédia csomagjának előfizetői nézhetik a világhálón. A T-Online portálon a felhasználók az e-mail címük és jelszavuk megadása után indíthatják el a műsort. A rendszer ellenőrzi, hogy valóban ADSL Multimédia előfizető jelentkezett-e be, és ha ez megtörtént, akkor indul a tévéadás.

Az AXN műsorát külön nem lehet megrendelni, interneten kizárólag a T-Online ADSL Multimédia szolgáltatással nézhető.

A műsor a számítógép monitorán egy boxban jelenik meg, azonban a Teljes képernyő gombra kattintva a televízió képernyőjéhez hasonló módon élvezhető az adás. A T-Online az adást digitális formátumban veszi az AXN által biztosított dekóder és egy műholdvevő segítségével. A műszaki központban egy videoszerver konvertálja és tömöríti a műsorfolyamot, majd elérhetővé teszi az erre létrehozott webes oldalakon. A nézői oldalon a sávszélesség ingadozásait kivédendő, a program pár másodpercnyi anyagot átmeneti tárolóban (Puffer) helyez el a lejátszás közben, emiatt a műsor pár másodperces késéssel látható. A műsorjelet a T-Online a vétel és a dekódolás után tömöríti, a tömörítés fomátuma Windows Media Video 9/Audio 9. A streamelés sávszélessége jelenleg 1,1 Mbps.

Az internet a csatorna terjesztésének egy alternatív módja, így azokhoz a nézőkhöz is eljuthat, akiknek nincs kábelelőfizetése, illetve azokhoz is, akiknek a kábelszolgáltatója egyelőre nem vette fel programjai közé az AXN-t. Mivel Magyarországon a két legnagyobb kábelszolgáltató kínálatában egyelőre nem szerepel a csatorna, az internetes elérési mód mind az AXN, mind a műsoraira igényt tartó nézőknek fontos.



Forrás: FigyelőNet

Hozzászólások

comments powered by Disqus