SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

BBC World News HD-ban az Astráról

Dátum: 2015-04-01 11:51:05   |  hír
Szerző: doga
A BBC hírcsatornája, a BBC World News mától nagyfelbontású változatban is kódolatlanul fogható az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójából – egész Európában.

A BBC Global News Ltd és az Astra műholdakat üzemeltető SES szerződéskötése után április elsejétől egész Európában ingyenesen elérhetővé vált a BBC World News hírcsatorna nagyfelbontású, HD változata. Az Astra műholdcsalád keleti 19,2 fokos pozíciója így további HD csatornával gazdagodott.

A hosszú távra szóló szerződés értelmében a BBC World News HD műsorát az SES luxemburgi központjából sugárzott multiplex keretében lövik fel a műholdra, amely egész Európát ellátja. A lefedett területen, így Magyarországon is elegendő egy 60 cm-es parabolaantenna a kitűnő minőségű vételhez.

„A HD kétségkívül a televíziónézők kedvenc minőségi elvárásává nőtte ki magát. Az SES és a BBC közti megállapodás lehetővé teszi az egyik legmegbízhatóbb hírforrás kitűnő képminőségben történő továbbítását az európai közönség számára”, nyilatkozta Colin Lawrence, a BBC Global News Ltd igazgatója. Az SES szerint ma már mintegy 47 millió európai háztartásban (52%) néznek nagyfelbontású műsorokat, több mint felük pedig az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójára állított parabolaantennával. Tavaly év végén az SES Európában már több mint 500 csatornát sugárzott HD minőségben.

A BBC World News HD változatának vételi paraméterei: 11 229MHz-es, függőleges polarizációjú frekvencia, szimbólumarány: SR 22000, hibajavítás: FES 3/4, 8PSK. A HD-felbontás 1080i rendszerű, a kísérő hang Dolby Digital 2.0.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: BBC HD Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus