SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Befejezi adását a ZDFkultur és az EinsPlus

Dátum: 2016-09-28 13:43:57   |  hír
Szerző: doga
A hazánkban is fogható két német közszolgálati rétegcsatorna szeptember 30-án fejezi be sugárzását.

A ZDFkultur és az EinsPlus szeptember 30-án befejezi műsorsugárzását, hogy átadja helyét az október 1-én induló új, interneten elérhető ifjúsági csatornáknak. Az Astra műholdcsalád keleti 19,2 fokos pozíciójából szabadon fogható műsorok a német tartományok miniszterelnöki konferenciájának határozata alapján kénytelenek beszüntetni műsoraikat, így biztosítva felszabaduló pénzforrásokat a fiataloknak szóló új programoknak. A felszabaduló műholdas frekvenciák esetleges betöltéséről egyelőre nincs hír.

Thomas Bellut, a ZDF intendánsa így nyilatkozott a lépésről a digitalfernsehen.de szakportálnak: „Hiányozni fog nekünk a ZDFkultur, de az is világos, hogy pénzre van szükségünk az új, ifjúsági csatornánk beindításához. Gondoskodtunk ugyanakkor arról is, hogy a ZDFkultur legfontosabb programjai továbbra is láthatóak legyenek egyéb csatornáink műsorkínálatában. A főcsatornánkon, valamint a 3sat és az Arte műsorai között jócskán találhatnak kulturális témákkal foglalkozó programokat nézőink.”

„Az ARD lehet fiatalos is, ez már az EinsPlusra is igaz volt, és még inkább igaz lesz most induló ifjúsági csatornánkra”, állítja Dr. Karola Wille professzorasszony, az ARD elnöke. „Október elsejétől ott tudjuk még hatékonyabban elérni fiatal célközönségünket, ahol idejük nagy részét töltik: a nem lineáris médiavilágban, mobil eszközökön, okostelefonokon és táblagépeken.”

Az EinsPlus 2005-től, míg a ZDFkultur 2011-től volt látható az Astra szabadon fogható műsorkínálatában.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: ZDF ARD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus