SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Bekeményít a DigiTV

Dátum: 2009-01-15 21:59:27   |  
Büntető feljelentések, rendőri intézkedések, kódváltás. Ezen eszközökkel szeretné visszaszorítani a DigiTV az általa továbbított programok illegális vételét.

A Digi Kft. közleménye

A Digi Kft.-hez az utóbbi hetekben nagyszámú, különböző forrásokból származó információ jutott el arról, hogy egyre több, a cég szolgáltatását érintő, illegális műsorvételre alkalmas eszköz került forgalomba. A kódlopás ellen azonnal megtettük a szükséges intézkedéseket, mert módunkban állt nagyon sok használható információt összegyűjteni a szükséges eljárások megindításához. Ezért segítséget kértünk azoktól a szervezetektől és hatóságoktól, akiknek magasabb szintű jogi lépések megtételére van lehetőségük. A tényállás bűncselekmény, nevezetesen a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító műszaki intézkedés kijátszásának vétsége.
Cégünk haladéktalanul büntetőfeljelentést tesz, tekintve, hogy az információk alapján a nyomozás során minden kétséget kizáróan azonosíthatók lesznek azok a vállalkozások vagy személyek, aki az eszközöket előállítják vagy forgalmazzák. Segítséget kértünk a vámhatóságtól is, hogy már az országba érkezéskor azonosíthatóak legyenek az esetleg külföldről behozott illegális berendezések.


A törvénysértések visszaszorítása céljából felkértük együttműködésre az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, ismertebb nevén az ASVA szakértői segítségét is Az ASVA jelszava ("Mondj nemet a kalózoknak") pontosan tükrözi azt a tevékenységi kört, amit nemzetközi háttérrel és egyre nagyobb elismeréssel végez a szervezet. Tekintve, hogy tevékenységüket mind az Országos Rendőr-főkapitányság, mind az APEH támogatja, lehetőségeik és tapasztalataik segítségünkre lesznek a jogsértések felderítésében. Az ASVA segíthet abban is, hogy akár saját hatáskörében kezdeményezzen jogi eljárásokat, illetve ezekben szakértőként működjön közre. A Digi Kft. ezen kívül minden segítséget köszönettel fogad, amellyel azonosíthatók lehetnek a törvénysértő szervezetek, és ellenük az illetékes hatóságok megállapíthatják a jogszabályokban előírtak szerint alkalmazható szankciókat.
Ezzel együtt visszautasítunk minden olyan feltételezést, amely szerint szemet hunynánk a súlyos jogsértés felett. Megtettük a lépéseket a kódcsere előkészítésének érdekében is, amely a leghatékonyabb műszaki védelem lehet a kalózkodás ellen. Minden olyan eredményt, amely elősegíti a kérdés megoldását, a jogi keretek adta lehetőségeken belül nyilvánosságra hozunk, így ezeket az sat.hu olvasói is megismerhetik.



Hozzászólások

comments powered by Disqus