SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Deutsche Welle az Astráról

Dátum: 2015-05-19 15:03:28   |  hír
Szerző: doga
24 órás, angol nyelvű csatornát indít a német Deutsche Welle június 22-én az Astra műholdcsalád keleti 19,2 fokos pozíciójából. A műsor kódolatlanul lesz fogható egész Európában.

Az elsőszámú német közszolgálati televízió, az ARD külföldre szóló információs és kulturális csatornája, a Deutsche Welle június 22-től a nap huszonnégy órájában angol nyelven sugárzó csatornát indít. Az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójára állított, mindössze 60 cm-es parabolaantennával hazánkban is stabilan fogható műsor ingyenesen, kódolatlan formában lesz fogható.

A nemzetközi közönségnek szánt műsorfolyamban aktuális hírek, híradók, riportműsorok és dokumentum-összeállítások lesznek láthatók a gazdaság, a tudomány, a politika, a művészet, a kultúra és a sport világából. Az igényes, magas színvonalú műsorfolyamról a Deutsche Welle közel háromezer állandó alkalmazásban álló munkatársa, valamint a világ 60 országában működő szabadfoglalkozású tudósítója gondoskodik. A világszerte mintegy százmillió nézőhöz eljutó televízió központi stúdiói Bonnban és Berlinben működnek.

A Deutsche Welle június 22-én induló új csatornájának vételi paraméterei a következők: Astra műhold, keleti 19,2 fokos pozíció, 11,627MHz-es, függőleges polarizációjú frekvencia (SR 22000, FEC 5/6). Ezen a frekvencián mától már látható a csatorna indulását hirdető tájékoztató video.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Deutsche Welle Astra ARD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus