SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

DVB-H: Európában bukás, Afrikában siker?

Dátum: 2009-07-06 12:47:08   |  
A mobil televíziózás iránt Európában folyamatosan csökken az érdeklődés, nem így Afrikában, ahol a jövő évben nagy előretörést várnak.

A Nokia-Siemens helyi, johannesburgi kirendeltsége megállapodást írt alá a DMTV-vel a DVB-H készülékeikkel kapcsolatban, amik már csak a rendszer bevezetésére várnak Afrikában. „Ez a szerződés történelmi távlatokat nyit a szórakoztatás és összeköttetés terén Ghánában, Nigériában, Kenyában és Namíbiában. Ez az újdonsült kapcsolat a Nokia Siemens Networs-szel és a Nokiával világszínvonalú mobilélményt hoz majd az előfizetőinknek, és egyben jobb szervízt is a különböző készülékhez.”-nyilatkozta Francois Theron, a DMTV ügyvezető igazgatója. A DMTV egy afrikai műholdas televíziózási szolgáltató.

A Nokia Siemens Networks által kínált megoldások a nyílt DVB-H és az OMA BCAST szabványokon alapulnak. Rövid bevezetési időt ígérnek, összehangolva a felszerelést, a szolgáltatásokat és a készülékeket, hogy egy egyedülálló megoldást kínálhassanak az afrikai mobil TV szolgáltatóknak.

A DStv indítása az említett országokban példaként szolgál majd a mobil tv indításakor Afrika más részei számára. A DStv a DMTV egy szolgáltatása, DVB-H és OMA BCAST technológián alapszik.

Az OMA (Open Mobile Alliance, Nyílt Mobile Szövetség) 2002-ben jött létre, azért, hogy országok, szolgáltatók és mobil terminálok között együttműködést tegyen lehetővé. Remélik, hogy az együttműködő felek íly módon nagyobb profiton osztozhatnak. A BCAST egy nyílt, globális specifikáció mobil TV-s és on-demand szolgáltatásokhoz.

„Ez egy érdekes időszak a mobil elterjedés szempontjából Afrikában” – mondta a Nokia Nigeria menedzsere.

Hogy miben is áll a visszautasíthatatlan ajánlat, amitől a sikert remélik?

Az együttműködő partnerek 12 hónapos elérést biztosítanak a DStv-hez a vásárlóknak, ha megvásárolnak egy DVB-H kompatibilis telefont. Jelenleg a Nokia N96 és N77 rendelkezik beépített DVB-H vevővel, azoknak akik, N79, N85, N86, N97, E75 vagy Nokia 5800 XpressMusic-al rendelkeznek, egy Nokia Mobile TV vevőt (SU-33W) kell beszerezniük. A legnagyobb fellendülést a 2010-es FIFA világbajnokságtól remélik.

Forrás: rapidtvnews.com

sat.hu
 



Hozzászólások

comments powered by Disqus