SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Egy angol kocsmárosnő legyőzte a Premier Ligát

Dátum: 2011-10-06 15:20:33   |  
Karen Murphynek hála mostantól törvényes kereteken belül használhatunk külföldi műholdas szolgáltatótól vásárolt set-top-boxot és kártyát.

Mondhatjuk, hogy történelmet írt Karen Murphy, az angol kocsmárosnő, akit a Premier Liga szervezete bírságolt meg 8000 angol fontra évekkel ezelőtt, mivel a pubjában egy görög set-top-boxot és görös kártyát használva sugárzozta a Premier Liga meccseit.

Karen 800 fontot fizetett a görög szolgáltatónak évente, míg a BSkyB angol műholdas szolgáltató számára egyes források szerint 400, mások szerint 700 fontot kellett volna fizetnie havonta. Azonban bármelyik híresztelés is legyen az igaz, az tény, hogy a görög ajánlat sokkal kedvezőbb volt az angolnál.

A hölgy bírósághoz fordult, hogy az kimondja, jogosan használhat külföldi műholdas szolgáltatást, ha annak az ára kedvezőbb. Az igénnyel hat éve fordult az Európai Unió legfelsőbb bíróságához, és október 4-én megszületett az erdmény. Eszerint otthoni használatra engedélyezett az EU-polgárok számára, hogy külföldi set-top-boxot és kártyát használjanak, ha az kedvezőbb feltételeket biztosít a számukra. A pubok félgyőzelmet arattak, ugyanis használhatnak külföldi szolgáltatást a vendégeik szórakoztatására, azonban csak olyan műsorokat vetíthetnek, amelyek nem esnek szerzői jogi védelem alá. Az a jövő zenéje, hogy a szabályozás milyen hatással lesz a szerzői jogokra. Kedden, a bejelentést követően 3%-ot zuhant a BSkyB részvényeinek ára.

 

Forrás: www.bbc.co.uk, www.friendsoffulham.com, www.lfconline.com

Köszönjük a hírt Hidaskürtnek!



Hozzászólások

comments powered by Disqus