SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Elindult a Deutsche Welle angol adása az Astrán

Dátum: 2015-06-23 10:50:49   |  hír
Szerző: doga
Június 22-én a terveknek megfelelően megkezdte sugárzását a német Deutsche Welle angol nyelvű hírcsatornája az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából.

Hétfőtől új, szabadon fogható, a nap huszonnégy órájában sugárzó műholdas hírcsatornával bővült az igényes tájékoztatást szolgáló televíziók választéka. A Deutsche Welle News a tárgyilagos, kiegyensúlyozott hírszolgáltatás jegyében tudatosan vállalt ellensúlyt kíván képezni a „Baltikumban folyó orosz dezinformációs propaganda ellen”, fogalmazott a bonni Global Media Fórumon Monika Grütters német kulturális miniszter (CDU).

A DW a „szólásszabadság, a sajtószabadság, az emberi jogok, a demokrácia és a szociális piacgazdaság elkötelezett híve”, tette hozzá Grütters asszony. A demokratikus jogállam hírnökeként az új csatorna a válságok sújtotta régiókban számos néző számára jelenti a szabad világgal való kapcsolattartás lehetőségét. „E cél érdekében a szövetségi költségvetés tartalékából 12 millió euróval megemeltük a DW támogatását”, tájékoztatott a politikusasszony. Az új, angol nyelvű televízió a jövőben a világ még több területén lesz a független tájékoztatás biztosítéka a német kormány szándékai szerint.

„Beindult, és jól is fest”, mondta néhány órával a start után Peter Limbourg, a DW intendánsa. A külügyminisztérium államminisztere, Maria Böhmer (CDU) szerint az új csatorna „sok vitát váltott ugyan ki, de a jelenlegi helyzetben feltétlenül szükség van rá”.

A rendezvény egyik beszélgetésén Andreas Zumach újságíró úgy érvelt a DW mellett, hogy arra nem feltétlenül a BBC és más hírcsatornák konkurenseként kell tekinteni, amelyek elsősorban a lehető leggyorsabb hírszolgáltatásban járnak élen. A DW sokkal inkább a háttérmagyarázatok és az összefüggések megvilágításának terén lehet hiánypótló. Jó lett volna például, ha 2011-ben, az egyiptomi Mubarak-kormányzat elleni tüntetések idején lett volna olyan tévés forgatócsoport, amely elment volna a külső kerületekbe vagy Egyiptom vidéki részeire, hogy feltárja a hallgató többség véleményét. Ebben az esetben kevésbé lett volna meglepő az iszlamisták választási sikere.

A Deutsche Welle közszolgálati televízió, amelyet kizárólag adófizetői pénzekből finanszíroznak. A DW bonni és berlini központjaiban mintegy 3000 állandó alkalmazott dolgozik, akiknek munkáját a világ hatvan országából segítik szabadúszó újságírók.

Az egész Európában, így hazánkban is egy mindössze 60cm-es parabolaantennával és digitális műholdvevővel szabadon fogható televízió vételi paraméterei:

  • Astra műholdcsalád, keleti 19,2 fokos pozíció
  • 11.627MHz-es, függőleges polarizációjú frekvencia
  • DVB-S rendszer, SR 22000, FEC 5/6

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Deutsche Welle Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus