SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Engel MAX-50 HD a legjobb antenna a MindigTV vételhez - termék ismertető

Dátum: 2012-06-05 19:19:34   |  
Szerző: postatib
Az Engel Magyarországon is bemutatta a legjobb antennájának továbbfejlesztett változatát.

Kiváló antenna a MinDig TV vételére: Engel Max 50 HD

 
A kis mérete ellenére is nagy nyereségű antenna továbbfejlesztett változatát, május 30-án a sat.hu akadémia keretein belül mutatta be a spanyol gyártó képviselője a magyar szakembereknek. 
 
Hazánkban is jó ismert az Engel Max 50 HD az antennaszerelők körében, hiszen ragyogó vételi képességgel rendelkezik és jól teljesít a kevésbé ellátott területeken is. A 17,5 dB-es antennanyereség egy  1 méteres antenna esetében kiemelkedően jónak számít.
 
 
A MAX 50 antenna a zászlóshajó az Engel termékei között és ezt a pozíciót várhatóan meg is őrzi a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően.
Az új MAX-50HD-t az innovatív “klick-klack” technológiának köszönhetően, szerszámok nélkül, egyszerűen és gyorsan lehet telepíteni.  
 
pastedGraphic_1.pdf
 
 
A dipolház teljesen vízálló, tökéletes védelmet biztosít a beépített szimmetrizálónak az eső vagy pára ellen. 
 
pastedGraphic_4.pdf
 
 
Sok antenna nyeresége a sáv felső tartományában felé jelentősen csökken, pedig a digitális adók jó részét Magyarországon épp a felső csatornákon sugározzák. Ezért előnyös, hogy a Max 50-et úgy tervezték hogy a sáv felső tartományában teljesítsen a legjobban, pontosan ott, ahol szükség van rá.
A mérések és a tapasztalatok azt mutatják, hogy az adók mintegy 80 km-es körzetében biztonsággal lehet rá számítani.
 
 
 
Az Engel a tervezés során kicsit előbbre tekintett  a konkurenseinél. A digitális átállás befelyeztével a 61-69-es csatornák közötti frekvencia tartomány a mobilszolgáltatókhoz kerül egész Európában. Ekkor szükség lehet a meglévő antennák korrekciójára, hisz a nagyteljesítményű GSM jelek zavart okozhatnak a tévé vételben. Az ENGEL Max antennákon egy mozdulattal kicserélhető a dipol ANTI-GSM változatra, ami kiszűri a GSM sávból érkező zavarokat, így az átállás után is tökéletes lesz a tévévétel.
pastedGraphic_5.pdf
 
 

Az Engel MAX 50 HD antennák tulajdonságai összefoglalva:

  • Nagy szilárdságú és merevségű extrusion alumínum elemek
  • A direktorok masszívan csatlakoznak a központi tengelyhez
  • Korrózióvédő kezelés a műanyag elemeken
  • Nagy méretű, dupla reflektor panel
  • Merev reflektorok
  • erősített csődipól
  • Az UHF sávra optimalizált méretezés
  • Egyszerű dőlésszög állítási lehetőség
  • H/V polaritás beállítási lehetőség

Az Engel MAX 50 HD antenna jó választás a MinDigTV vagy a MinDigTV extra vételéhez, akár LCD vagy plazma TV-hez, akár set-top box-hoz.

A felszerelése nagyon egyszerű, nem igényel semmilyen szakértelmet. A levezető koax kábelt úgynevezett  F-csatlakozóval lehet rákötni, ami az antenna dobozában megtalálható.

A szerelés lehet erkélyre, falitartóra, tető árboc-ra egyaránt.  Az Adók közelében akár tetőtéren belül elhelyezve is kiváló, zavarmentes vételt biztosít. 

A nagy nyeresége lehetővé teszi, hogy külön erősítés nélkül, akár két televízió készüléket vagy dekódert is ellásson megfelelő antenna jellel.

Posta Tibor
otthoni műholdvevő és antenna szakértő
www.sat.hu

Az Engel Max 50 HD itt megvásárolható

 

 



Címkék: teszt 

Hozzászólások

comments powered by Disqus