SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Euronews Magyarországon és hamarosan magyarul is

Dátum: 2012-12-11 19:51:13   |  hír
A Euronews hivatalosan bejelentette, hogy 2013 áprilisában elindítja non-stop magyar adását és megnyitja budapesti szerkesztőségét

A budapesti sajtórendezvényen Michael Peters, a Euronews vezérigazgatója felfedte a projekt részleteit, többek között azt, hogy a nemzetközi hírtelevízió non-stop magyar szolgáltatása több mint 35 fős stábbal indul. 

A tervek szerint a jövő év elején több mint 30 médiaszakember csatlakozik a céghez a budapesti szerkesztőségben, a lyoni központban, valamint a Euronews brüsszeli irodájában. A Euronews Group 100%-os leányvállalataként működő Euronews Magyarország a magyar törvények hatálya alatt működik majd. 
 
A Euronews 2013 áprilisában indítja az első magyar nyelvű non-stop hírcsatornát
A magyar szolgáltatás 2013 áprilisában indul a Euronews valamennyi platformján: televízión, digitális szolgáltatáson (Euronews digital), mobilon (Euronews mobile), valamint rádión (Euronews radio).
A Budapest belvárosába települő leányvállalat a Euronews teljes magyar hírszerkesztőségének is otthont ad majd. A magyar Euronews lesz a médiacég történetében a második olyan szolgáltatás, amelyet teljes egészében a célországban állítanak elő. Az első ilyen csatorna a jövő héten induló görög Euronews lesz.
 
A Euronews magyar csapata
A Euronews magyar adását 22 fős újságírói stáb, valamint 15 tagú technikai és támogató személyzet készíti majd Budapesten, Lyonban és Brüsszelben.
A budapesti csapat szoros együttműködésben fog dolgozni a Euronews lyoni központjának szerkesztőségi vezetőivel.
 
Michael Peters, a Euronews vezérigazgatója elmondta:
"Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek Budapesten, és bejelenthetem a Euronews történetének újabb fontos lépését. Az elkövetkező hónapokban megnyitjuk új irodánkat, és útjára bocsátjuk a magyar nyelvű adást, amelyet teljes egészében helyi hírszerkesztőség állít elő itt, az ország központjában. Készen állunk arra, hogy munkába állítsuk a magyar stábot, amely a jövő év áprilisában induló magyar adást készíti majd. A legfőbb célunk, hogy a magyar közönség számára egyedülálló módon európai perspektívából mutassuk be a nemzetközi eseményeket.”
A magyar hírszerkesztőség felállítása a Euronews azon offenzív stratégiájának része, hogy a cég megerősítse helyi jelenlétét a világ legfontosabb területein.
 
A Euronews Magyarországon
A Euronews ma is elérhető Magyarországon főként angol és német nyelven, amelyek a legfontosabb idegen nyelveknek számítanak az országban.
A Euronews jelenleg műholdas, kábel- és IPTV szolgáltatásokon keresztül a televízióval rendelkező magyar háztartások 20%-ában érhető el (787,000 háztartás).
Az EMS Europe 2012-es felmérése szerint* a Euronews a negyedik legnagyobb nemzetközi televíziós hírcsatorna Magyarországon, a legmagasabb státuszú lakosság 7%-a minden héten néz Euronews-t. 
A legnagyobb magyarországi szolgáltatók már jelezték érdeklődésüket a magyar Euronews iránt. A médiacég megkezdi a műsorszolgáltatási tárgyalásokat a magyar szolgáltatókkal.

Forrás: Euronews

 



Címkék: Euronews magyar 

Ezt olvasta már?

Euronews HD a Hotbirdről

Hozzászólások

comments powered by Disqus