SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Fellép a proxyszerverek ellen a Netflix

Dátum: 2016-01-19 14:10:09   |  hír
Szerző: doga
A streamplatform eddig eltűrte a proxyszerverek és a virtuális magánhálózatok használatát, de ennek vége.

David Fullagar, a Netflix alelnöke blogbejegyzésében azt írta, hogy a következő hetektől minden olyan megoldás (proxyszerver, virtuális magánhálózatok stb.) ellen fel fognak lépni, amelyek segítségével a felhasználók becsaphatják a rendszert és úgy állíthatják be a tartózkodási helyüket, mintha más országban lenne. Azokat, akik nem alkalmaznak ilyen eszközöket, semmilyen módon nem érintik a változások.

A menedzser azt ugyanakkor nem árulta el, hogy jelenleg hányan játszhatják ki a földrajzi alapú tartalommegjelenítést, miként azt sem lehet tudni, hogy a tervezett intézkedéseket műszakilag hogyan valósítják meg. Bár a virtuális magánhálózatokról konkrétan nem esett szó, de a Netflix a Torrentfreak portálnak megerősítette, hogy az intézkedés azokat is érinti.

Valószínűsíthető, hogy a filmek és a filmsorozatok licenctulajdonosai gyakorolhattak nyomást a Netflixre, hogy lépjen fel keményebben a földrajzi alapú tartalomblokkolás kapcsán. A szerzői jogi lobbisták már 2014 végén is el akarták érni, hogy a streamplatform tegye lehetetlenné a virtuális magánhálózatok használatát.

A Netflix már Magyarországon is elérhető. Aki ki akarja próbálni a szolgáltatást, az már regisztrálhat a honlapon – az első hónapért nem kell fizetni és a próbaidőszakban az ember azt néz meg, amit csak akar abból, ami elérhető. A szolgáltatás havi 8, 10, illetve 12 euróért vehető igénybe a későbbiekben. A magasabb árkategóriák egyrészt HD és UltraHD minőség elérését teszik lehetővé, másrészt pedig a több eszközön történő párhuzamos tartalomfogyasztást.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Nrtflix Streaming 

Hozzászólások

comments powered by Disqus