SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Frekvenciát nyert a Tilos és a Klasszik Rádió szolgáltatója, valamint a Hang-Adás Kft.

Dátum: 2015-07-25 18:54:26   |  hír
Szerző: doga
A Médiatanács a nyári ülésezési szünet előtti utolsó ülésén számos, frekvenciapályázatokkal, médiaszolgáltatókkal és filmes támogatásokkal kapcsolatos döntést hozott.

Többek között eredményt hirdetett három budapesti frekvencián, 12 új frekvenciapályázatot készít elő, bírságokat szabott ki televíziós kvótakötelezettségek és műsortovábbítási kötelezettségek megsértése miatt, 9 közösségi médiaszolgáltatót pedig műszaki fejlesztésre szolgáló pályázati támogatáshoz juttatott.

Döntések budapesti és vidéki frekvenciák pályázati eljárásaiban

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa kezdeményezi a hatósági szerződés megkötését a Trend FM szolgáltatással pályázó Műsor-Hang Zrt.-vel a Budapest 94,2 MHz körzeti frekvencia hasznosítására, tekintettel arra, hogy a pályázati eljárás eredményhirdetése után rendelkezésre álló jogorvoslati határidő kérelem benyújtása nélkül eltelt. A Műsor-Hang Zrt. pályázott a Budapest 90,3 MHz és a 105,9 MHz hasznosítására is, mivel azonban a médiatörvény rögzíti, hogy egy médiaszolgáltató egy körzetben csak egy frekvenciát üzemeltethet, e két eljárásban a vállalkozás összeférhetetlenné vált a Budapest 94,2 MHz hasznosításának elnyerése miatt.

Miután mindkét pályázati felhívásra összesen két-két ajánlat érkezett – és a Műsor-Hang Zrt. ezek tekintetében összeférhetetlenné vált –, a Médiatanács a Budapest 90,3 MHz hasznosítására végül az egyedül maradt, a frekvenciát jelenleg is működtető Tilos Kulturális Alapítványt hirdette ki nyertesként, a Budapest 105,9 MHz eljárásában pedig a szintén egyedül maradt Hang-Adás Kft.-t. A Budapest 92,1 MHz körzeti frekvencia eljárásában a frekvenciát jelenleg is működtető Klasszik Rádió szolgáltatója, az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft. vált nyertessé a másik pályázóval, a Pannon-Work Logisztikai Kft.-vel szemben.

Új rádiós frekvenciapályázati lehetőségek a fővárosban és vidéken

A Médiatanács véglegesítette a Budapest 96,4 MHz körzeti, az Abádszalók 89,2 MHz, a Villány 100,9 MHz helyi rádiós frekvenciák kereskedelmi jellegű és a Budapest 95,8 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű pályázati felhívásokat, amelyek két héten belül olvashatók lesznek a www.mediatanacs.hu oldalon.

A testület döntött arról, hogy közzéteszi a Dömös 104,9 MHz, az Esztergom 97,4 MHz, a Gyál 98,9 MHz, a Pécel 91,7 MHz, a Piliscsaba 104,2 MHz és a Vác 94,1 MHz helyi frekvenciák hasznosítását célzó pályázati felhívások tervezeteit.

Ideiglenes jogosultságok és közösségi médiaszolgáltatási elismerés

Ideiglenes szerződést köthet a Magyar Múzsa Kft. a Budapest 96,8 MHz hasznosítására az augusztus 20 és szeptember 18. közötti időszakra Átmeneti Mária Rádió megnevezéssel, valamint a Kossuth Lajos Gimnáziumért Alapítvány a Cegléd 89,9 helyi frekvencia hasznosítására a 2015. október 1. és 4. közötti időszakra, mivel megfeleltek a médiatörvényben 65. §-ában foglaltaknak. A Rádió Szarvas médiaszolgáltatója szintén ideiglenes hatósági szerződéseket köthet a testülettel, tekintettel arra, hogy a Szarvas 105,4 MHz-cel kapcsolatban kiírt pályázati eljárás még nem zárult le.

A testület közösségi médiaszolgáltatásként ismerte el Buda Környéki Médiaszolgáltató Kft. BKTV kereskedelmi szolgáltatását, amely Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Solymár, Nagykovácsi, Telki, Törökbálint, Páty, Tinnye, Perbál, Remeteszőlős, Piliscsaba körzetében látható.

Doga

Forrás: www.nmhh.hu



Címkék: NMHH FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus