SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Gyerekkatonák földjére kalauzol a DoQ

Dátum: 2016-02-18 15:06:52   |  hír
Szerző: doga
A háború poklában nincsenek szabályok, minden és mindenki feláldozható az elvakult cél érdekében.

Ha nem is láthatjuk közvetlenül, a kegyetlen hadurak manapság a Föld legrettenetesebb hadseregét toborozzák világszerte: kisgyerekeket  kábítanak el és arra kényszerítik őket, hogy ők maguk váljanak gyilkosokká. Amint elég nagyok hozzá, hogy elbírjanak egy fegyvert és meghúzzák a ravaszt, a gyerekek kimeríthetetlen és legfőképp eldobható forrásaivá válnak az értelmetlen háborúknak. Drámai képsorok és megrendítő vallomások a világ minden tájáról Nepáltól Kolumbiáig: Gyerekkatonák februárban a DoQ műsorán.

Létezik egy világ, ahol a gyermekek fegyvert fognak és parancsoknak engedelmeskedve, gondolkodás nélkül ölnek. Mindannyian ebben a világban élünk, még ha nem is mindig érnek el hozzánk a gyerekkatonákról szóló hírek. A DoQ azonban testközelbe hozza az ártatlan gyilkosok történetét, akik akaratuk ellenére váltak a zsarnok hadurak agresszív áldozataivá. A február 20-án debütáló Gyerekkatonák személyes és megindító vallomásokon keresztül enged betekintést azoknak a gyermekek tragédiáiba, akiknek fakard helyett éles fegyvereket adnak a kezükbe.

Az erős idegzetűeknek szóló dokumentumfilm stábja bejárta a világot, hogy rávilágítson azokra a bevett gyakorlatokra – többek között kínzásra, elkábításra -, amelyekkel a sokszor alig hét éves gyerekeket ráveszik arra, hogy megtegyék, amit parancsba kapnak. A film elkészítését Ishmael Beah egykori gyerekkatona személyes története ihlette, aki a Sierra Leone-i polgárháborúban „szolgált”, és ma már elismert író.

Kik azok a gyermekek, akiktől elvették a normális élet reményét? Hogyan jutnak el odáig, hogy embert öljenek, és hogyan válik az ártatlanság a modern hadviselés egyik legmegrendítőbb áldozatává, egyúttal fegyverévé?

Gyerekkatonák február 20-án 21:05-től a DoQ műsorán

Doga

Forrás: DoQ



Címkék: DoQ 

Hozzászólások

comments powered by Disqus