SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Három budapesti frekvencia ügyében is döntött az NMHH Médiatanácsa

Dátum: 2014-10-21 10:26:13   |  hír
Szerző: doga
Három budapesti frekvencia ügyében is döntött a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - további változások várhatók a főváros FM adóinak kínálatában, de a DAB+ kínálat bővítéséről egyelőre sajnos nincs hír.

A fővárosi 92,1 MHz-re kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánította a testület, mert az Ariel Rádió Műsorszóró Kft. - a Klasszik Rádió szolgáltatója - pályázata alakilag, a Pannon-Work Logisztikai Kft. pályázata pedig tartalmilag nem felelt meg a kiírás szempontjainak. A frekvenciát a szükséges jogi határidők után újra kiírhatják.

A budapesti 90,3 MHz-en a médiaszolgáltatási lehetőségre két pályázati ajánlat érkezett. A Gazdasági Rádiót működtető Műsor-hang Zrt. pályázata alakilag érvényes volt, ezért a pályázót nyilvántartásba vette a testület, a Tilos Kulturális Alapítvány pályázatát viszont formai hibák miatt érvénytelennek minősítette. A frekvenciát jelenleg a Tilos Kulturális Alapítvány használja, amellyel a pályázati eljárás teljes befejezéséig, január 5-ig szóló, 60 napos ideiglenes szerződést köt a hatóság. A pályázati eljárás folytatódik.

A Budapest 105,9 MHz-es, tehát a Gazdasági Rádió által jelenleg használt frekvencia hasznosítására kiírt pályázat sikeres lezárásának eredményeként a Hang-adás Kft. indíthat közösségi rádiós médiaszolgáltatást, amely a pályázat győztese lett, megelőzve a korábban a frekvenciát használó vállalkozást. A Médiatanács a döntés alapján megindítja a szerződéskötési eljárást a rádióval.
A Gazdasági Rádió kérelmére ugyanakkor ideiglenes hatósági szerződést köt a Médiatanács a médiaszolgáltatóval erre a frekvenciára november 6-tól legfeljebb 2015. január 4-ig.

Doga

Forrás: www.inforadio.hu



Címkék: NMHH FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus