SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

IFA, avagy milyen tévét néznénk, ha tehetnék

Dátum: 2012-09-10 11:47:38   |  
Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó elektronikai show minden bizonnyal az IFA, amely idén is teret adott a nagy cégeknek, hogy bemutassák elektronikai újdonságaikat, a jövő technológiáit. Volt, aki a mérettel, volt, aki szemmel történő mozgatással akarta lenyűgözni a közönséget.

Sony- a karácsonyi sztár

A Sony nagyon jól időzít, hiszen idén karácsonyra dobja piacra az IFA-n bemutatott KD-84X9005 névre hallgató készülékét. 4K (3840 x 2160) felbontás, 84 hüvelykes képátló, kiváló kép- és hangminőség, 3D kompatibilitás. A cég azt ígéri, soha egyetlen pixelt sem veszünk majd észre, de azt igen, hogy a kép „lélegzetelállítóan valósághű és gyönyörűen tiszta, hála a 60 fokos látószögnek”.
 
 
Panasonic – a jövő elkezdődött
 
A Panasonic a méret mellett a tudásra is nagy hangsúlyt fektetett 145 hüvelykes, 8K felbontású, Super Hi-Vision plazma TV-je megalkotásakor. Ahogy már említettük, a 8K a 1080-as HD tizenhatszorosát jelenti képminőségben, azaz 7680x4320 képkockát. A cég valaha volt legnagyobb LED TV-je, a 60 hüvelykes Smart Viera TX-L60ET5 3D kompatibilis, és rendkívül stílusos. Üvegből és fémből készült, rendkívül vékony a kerete, beépített WIFI-vel, DLNA-val és négy HDMI porttal büszkélkedik. Ráadásul A+ energiaosztályba történő besorolást kapott, így a fogyasztása is kedvezőbb.
 
 
SHARP – méret a lényeg
 
A Panasonic valószínűleg azt hitte, hogy a 60 hüvelykes Smart Viera TX-L60ET5-vel, a legnagyobb LED TV-jével uralni fogja a főcímeket, de a sikeren osztoznia kellett egy 75 hüvelykes Samunggal, és a Sharp 90 hüvelykess Aquos LED TV-jével is. Utóbbi jelenleg a világ legnagyobb LED TV-je. A Sharp semmi féle 4K-val vagy 8K-val nem kecsegtet, mindössze egy bazi nagy képernyőt ígért, és 1080-as felbontást. Jövőre kerül a polcokra a monstrum, ami hozzávetőlegesen 11 000 dollárt, azaz 2,5 fél millió forintot kóstál majd. A SHARP az új, IGZO technológiáról is beszélt a kiállításon. „A hagyományos LCD TFT kijelzőkhöz képest az IGZO paneleknek jelentősen nagyobb a fényáteresztő képessége. Ez azt jelenti, hogy kevesebb LED-re van szükség a háttérvilágításhoz. Ezek a kijelzők nem csupán kisebbek, de energiatakarékosabbak is.” - nyilatkozta Alberico Lissoni a Sharp Europe szórakoztatóelektronikáért felelős vezetője.

 
Samsung – stílusos zseni
 
A 75 hüvelykes Samsung ES9000 LED Smart TV az amerikai és a koreai piac számára már nem ismeretlen darab, de Európában a 2012-es IFA-n debütált a készülék. Árban túlszárnyalja a Sharpot, 2,850 000 forint körüli értékével, de a méreten túl mást is ígér a pénzért. Már a külcsín sem utolsó, rózsaarany bevonatú szupervékony, 7,9 mm-es keret, beépített webkamera a képernyő tetején, amely magától kicsúszik a képből, ha épp nem használjuk. Okostévé lévén mindent tud és kínál, ami elvárhatunk egy hasonló készüléktől, például multimédiás szolgáltatásokat, internetelérést, vagy épp hanggal vagy mozdulatokkal történő vezérlést. Ha ezt egy már túlzásnak találjuk, még mindig választhatunk magunknak egy 65 colos Samsung ES8000 LED Smart TV változatot.

 
LG – hagyományos tévéből okostévét
 
Az LG többek között audio-és videótermékekkel erősített az idei IFA-n, a BH9520TW 9.1 csatornás 3D házimozi rendszer 3D-s hangszórója magával ragadó, a teret minden irányban kitöltő 3D hangzást hoz létre, amely az IMAX mozikhoz vagy a nagyobb koncerttermekhez hasonló akusztikai élményt nyújt. Az NB3520A kompakt hangprojektor vezeték nélküli mélysugárzójával telt, gazdag hangzást biztosít, Surround Processor technológiájának köszönhetően pedig térhatású hangot sugároz. Mindenképp említést érdemel még a SP820 Smart TV Upgrader, amely képes a hagyományos televíziókból is Smart TV-t varázsolni.Az eszköz azonnali hozzáférést biztosít a tartalmak és alkalmazások széles kínálatához, ezáltal jóval magasabb szintű élményt nyújt az otthoni szórakozás terén.
 

 
Philips – 3D villódzásmentesen
 
A Philips bemutatta az első villódzásmentes 3D TV-t, a 46 hüvelykes 46PFL9707-t. Az aktív 3D szemüveggel élvezhető háromdimenziós élmény esetén a Philips a nézőre hagyja a választást, hogy villódzásmentességre, vagy maximálisan tiszta képre vágyik. A vibrálás kiküszöbölésére nagy szükség van, ugyanis napközben nézhetetlenné válik a sötétben tökéletes 3D-s kép, ugyanis a közeli ablakokon átszűrődő fény vibrálást eredményez a szemüvegen. Ennél még hasznosabb tulajdonsága a tévének visszatükröződés mentes csodaképernyő.

 
Haier – éljenek a valódi innovációk
 
A kínai Haier igazi csemegékkel érkezett a kiállításra, sőt, az egyetlen igazi innovációt ez a márka vonultatta fel az egész kiállításon. Ez pedig nem más, mint a szemmel irányítható televízió, az Eye Control TV. Miután a szemeinkhez kalibráltuk a készüléket, képesek leszünk a szemünk mozgatásával irányítani a kurzort a képernyőn.

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus