SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Indulásra kész a Deutsche Welle új adója az Astrán

Dátum: 2015-06-09 14:11:25   |  hír
Szerző: doga
Hamarosan új, angol nyelvű adót indít a német közszolgálati televíziók külföldi nézőknek szóló programja, a Deutsche Welle. Az elsősorban a CNN és a BBC babérjaira törő adó ebben a hónapban kezdi meg sugárzását.

Új, angol nyelvű csatornával bővíti portfolióját a német Deutsche Welle: a társaság hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy június 22-én indul útjára legújabb vállalkozásuk. A napi huszonnégy órában sugárzó csatornán riportokat, magazinokat és híreket fog közvetíteni a nemzetközi nézőközönség számára. A Deutsche Welle szándéka szerint a jövőben erőteljesebben kíván jelen lenni az elsősorban a CNN és a BBC által uralt nemzetközi hírtelevíziós piacon – tájékoztatta a sajtót Peter Limbourg, a Deutsche Welle intendánsa.

Az új, angol nyelvű tévéadó működtetéséhez 10,5 millió eurós pótlólagos támogatást szavazott meg a német parlament, ám ezt az összeget először csupán 2015-re biztosította. Egy későbbi döntéssel a német kormány a 2016-os költségvetési évre is lefektette a társaság működéséhez szükséges pénzügyi alapokat.

A szimbolikus startgombot június 22-én fogja megnyomni Peter Limbourg intendáns és Monika Grütters, a kulturális tárca vezetője. Ezt követően a Deutsche Welle új műsorát egész Európában kódolatlanul, szabadon lehet majd fogni az Astra műholdcsalád keleti 19,2 fokos pozíciójából. A digitális műholdvevőket a 11.627MHz-es, függőleges polarizációjú frekvenciára kell hangolni (DVB-S, SR 22000, FEC 5/6), ahol már látható az új csatorna tájékoztató videója.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Deutsche Welle Astra ARD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus