SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Itt a MediaTek 10 nanométeres chipje

Dátum: 2016-08-11 11:43:15   |  hír
Szerző: doga
Az előzetes híreknek megfelelően befutott az új 10 magos fejlesztés.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy a MediaTek soron következő mobilchipje nagy valószínűséggel 10 nanométeres csíkszélességen, ezúttal is 10 magos kiszerelésben lát majd napvilágot. Ez így is történt, a cég most lerántotta a leplet az új változatról.

A Helio X30 névre keresztelt chip a közvetlen elődökhöz hasonlóan 10 magot vonultat fel, a cég azonban itt egy változtatásra szánta el magát, hiszen a még kedvezőbb fogyasztási mutatók elérése érdekében a számításigényes feladatokat vállaló két, 2,8 GHz-es órajelen futó Cortex-A73, valamint a négy, 2,2 GHz-en futó Cortex-A53 mag mellett ezúttal négy Cortex-A35 feldolgozóegység kapott itt helyet, amelyek kereken 2 GHz-en üzemelnek. A gyártástechnológia ezúttal a TSMC által alkalmazott 10 nanométeres FinFET-eljárás, ez várhatóan még jobb teljesítmény-fogyasztási mutatókat produkál majd, de érdemes azon is végigfutni, hogy az új chip milyen korlátokat állít a telefongyártók elé.

A képkészítés terén 40 megapixel számít a felső határnak, míg a videórögzítésnél ez 24 megapixel. A 16 megapixeles kamerák 60 fps-en, a 8 megapixeles példányok már 120 fps-en vehetik fel a mozgóképes anyagokat, miközben memóriából legfeljebb 8 GB-ot pakolhatnak majd egy-egy készülékre – itt az LPDDR4-szabványnak jut a főszerep. A grafikus vezérlő feladatait a négymagos PowerVR 7XT chip látja el, ez természetesen a VR-készülékek terén várt robbanásra is felkészíti az egyes telefonokat, míg a gyors elérés érdekében az LTE Cat 12 is szerepel a listán, amely a 600/100 Mbps-os elméleti határokat támogatja.

A Helio X30 várhatóan a jövő év második felében felbukkanó új csúcskategóriás okostelefonokban jelenik majd meg, elsősorban a különböző ázsiai gyártók jóvoltából.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: MediaTek 10 nanométer 

Ezt olvasta már?

mlfubofx

Hozzászólások

comments powered by Disqus